Πάρος: «Άλωσαν» τη Νάουσα οι τρομεροί Κουρσάροι! – Πιο όμορφη από ποτέ η αναπαράσταση της πειρατικής επιδρομής (Βίντεο)

24 Αυγούστου 2023 19:01

Πανηγυρική ήταν η βραδιά της Τετάρτης 23 Αυγούστου στη Νάουσα, όταν κορυφώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα Εννιάμερα της Παναγίας.

Για άλλη μια χρονιά τηρήθηκε η εθιμική αναπαράσταση μιας πειρατικής επιδομής, το περίφημο δηλαδή Κουρσάρικο Δρώμενο, που εντυπωσίασε με τη ζωντάνια και τον δυναμισμό του!

Οι φοβεροί και τρομεροί Κουρσάροι, έκαναν «απόβαση» στο λιμάνι παρασύροντας με το κέφι τους τον πολύ κόσμο που ήταν εκεί για να απολαύσει τη μουσικοχορευτική «αφήγηση» ενός επεισοδίου της τοπικής πειρατικής ιστορίας του όμορφου οικισμού.

Πρωταγωνίστρια στο δρώμενο ήταν η νεολαία της Νάουσας, νέοι και νέες ενδεδυμένοι με τοπικές φορεσιές οι οποίοι «αμύνθηκαν» στην επίθεση των κουρσάρων και στην αρπαγή νεαρών παριανών γυναικών, πήραν πίσω τα κορίτσια από τους πειρατές και κατόπιν όλοι μαζί έστησαν ένα μεγάλο γλέντι με μουσική, τραγούδι και πολύ χορό!

Το φαντασμαγορικό έθιμο κατέληξε σε ένα μεγάλο υπαίθριο, πανηγυρικό γλέντι στο λιμάνι της Νάουσας όπου ο κόσμος διασκέδασε και η ωραία βραδιά ολοκληρώθηκε με την ρίψη εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό!

Πόλος έλξης της βραδιάς, ήταν και το παζάρι τοπικών προϊόντων του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας στην πλατεία του χωριού. Ένα παζάρι πλούσιο, φροντισμένο και παραδοσιακό, μέσα από το οποίο προβλήθηκαν τα καλούδια του τόπου τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.

{https://www.youtube.com/watch?v=jerXCkoRe3Y}

{https://www.youtube.com/watch?v=e9ZlYZ8YjWw}

{https://www.youtube.com/watch?v=p4k_hOPmy0Q}

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/1387504028644193}

koursaroi 102

koursaroi 103

koursaroi 104

koursaroi 105

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos