Πάρος: «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε…» - Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανίων στο νησί (Βίντεο)

06 Ιανουαρίου 2024 15:06

Εορτάστηκε με επισημότητα, λαμπρότητα και κατάνυξη στην Πάρο, μια από τις μεγαλύτερες εορτές του ορθόδοξου εορτολογίου, τα Θεοφάνια, σε ανάμνηση του γεγονότος της Βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη το Βαπτιστή με τη φανέρωση της τριαδικότητας του Θεού, της Αγίας Τριάδας.  

Στην Παροικία, στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής τελέστηκε με λαμπρότητα Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, παρουσία πλήθους πιστών καθώς και εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων του νησιού.

Οι πιστοί έλαβαν την ευλογία του Αγιασμού, και κατόπιν στο λιμάνι τελέστηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Σταυρού υπό τον ψαλμό «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε».

Λευκά  περιστέρια ελευθερώθηκαν πετώντας ψηλά στον ουρανό καθώς νέοι και νέες του νησιού, βούτηξαν για να ανασύρουν τον Σταυρό. Πρώτος τον έπιασε ένας άνδρας, στέλεχος του Λιμενικού της Πάρου. Σύμφωνα με την παράδοση, όποιος ανασύρει πρώτος το Σταυρό από τη θάλασσα, λαμβάνει ευλογία και καλοτυχία.

{https://www.youtube.com/watch?v=Qp_fUV4v9Sw}

paros theofania 102

@parianostypos Πάρος; Εορτασμός των Θεοφανίων #παρος #νησιά #κυκλάδες #διακοπές #θεοφάνια ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

paros theofania 103

paros theofania 104

paros theofania 105

paros theofania 106

paros theofania 107

paros theofania 108

paros theofania 109

paros theofania 110

paros theofania 111

paros theofania 112

paros theofania 113

paros theofania 114

paros theofania 115

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos