Πάρος: Αυτά θέλουν οι Παριανοί πολίτες για το νησί τους! – Μεγάλη Δημοσκόπηση αποκαλύπτει…

05 Ιανουαρίου 2024 19:41

Μεγάλη Δημοσκόπηση διενήργησε η ηλεκτρονική εφημερίδα psts.gr, η οποία κατέγραψε με εγκυρότητα το σφυγμό της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον της Πάρου.

Η Δημοσκόπηση, διεξήχθη επιτυχώς το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2023 και πολύ μεγάλος αριθμός παριανών πολιτών απαντώντας απλά, γρήγορα, άμεσα και εύκολα σε σαφή ερωτήματα, κατέθεσε την άποψή του πάνω ζητήματα που απασχολούν το νησί και χρήζουν επίλυσης. Η γνώμη των πολιτών ήταν πολύτιμη, η συμβολή τους στη Δημοσκόπηση ανεκτίμητη.

Η Δημοσκόπηση, διενεργήθηκε ηλεκτρονικά με την εγγύηση αξιοπιστίας, αμεροληψίας και εγκυρότητας του psts.gr.

Πως όμως απάντησαν σε αυτή οι παριανοί πολίτες; Τι πραγματικά απασχολεί την παριανή κοινωνία, σε τι προσβλέπει και ποια θέματα την προβληματίζουν σήμερα;

Στο «μικροσκόπιο» της Δημοσκόπησης μπήκε εξαρχής η καθημερινότητα του πολίτη. Σε ερώτημα λοιπόν σχετικά με το μεγαλύτερο καθημερινό πρόβλημα η επίλυση του οποίου θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 34,7% το κυκλοφοριακό.

Εξειδικεύοντας τώρα το ερώτημα στην Παροικία, ένα συντριπτικό ποσοστό 63,5% των πολιτών, απάντησε ότι το κυκλοφοριακό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πρωτεύουσα του νησιού!

Εκεί όμως που τα ευρήματα «γκρέμισαν» τη Δημοσκόπηση, ήταν σε ένα συναφές με το κυκλοφοριακό ερώτημα που αφορά στον Περιφερειακό της Παροικίας: Σε ποσοστό 90%, 9 στους 10 δηλαδή πολίτες, απάντησαν για το «αγκάθι» του κυκλοφοριακού προβλήματος ειδικά στον Περιφερειακό, υπερθεματίζοντας μάλιστα, και πάλι σε ποσοστό 90%, την κατασκευή ενός δεύτερου Περιφερειακού στην Παροικία!

Συντριπτικό και συναφές με την κίνηση, ήταν και το ποσοστό 67% που έδωσαν οι πολίτες υπέρ της απομάκρυνσης του εμπορικού λιμανιού από την Παροικία!

Τάχθηκαν επίσης σε ποσοστό 36,1%, υπέρ ενός καλύτερου οδικού δικτύου ως έργου που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη στο νησί, «ψηφίζοντας» δεύτερο το αεροδρόμιο με ποσοστό 22,3% και στην τρίτο το εμπορικό/επιβατικό λιμάνι με ποσοστό 19,2%!

Επίσης οι πολίτες της Πάρου διατράνωσαν στη Δημοσκόπηση ένα καθαρό «ΝΑΙ» και ένα καθαρό «ΟΧΙ»! Δήλωσαν σε ποσοστό 61,3% ότι προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση των υγειονομικών δομών, Κέντρο Υγείας/Νοσοκομείο, και σε ποσοστό 59,1% απάντησαν ότι η εγκατάσταση Ανεμογεννητριών θα βλάψει το νησί.

Τι πραγματικά όμως επιθυμούν οι κάτοικοι της Πάρου για το τουριστικό μέλλον του τόπου τους; Εδώ οι απαντήσεις αποτελούν δυσεπίλυτο «γρίφο» καθώς ένα θηριώδες ποσοστό 73,9% ευαγγελίζεται την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό 61,8% τάσσεται εναντίον του σημερινού μαζικού τουρισμού!

Η «εξίσωση» δύσκολη, αλλά καθώς φαίνεται, η μεγάλη πλειοψηφία του παριανού κόσμου θεωρεί τον τουρισμό καλοδεχούμενο προσβλέποντας στη μεγέθυνσή του, προβληματιζόμενο παράλληλα έντονα και για τις επιπτώσεις του…

 

Σημειώνεται, ότι τα ευρήματα της Δημοσκόπησης ως προς τις απαντήσεις των πολιτών στα ερωτήματα που τέθηκαν, δημοσιεύθηκαν αναλυτικά και διεξοδικά, μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας συμμετοχής (31 Οκτωβρίου). Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα ευρήματα, σε κάθε επιμέρους ερώτημα της Δημοσκόπησης.

dim 200

dim 201

dim 202

dim 203

dim 204

Πάρος – Δημοσκόπηση: Αυτό θα πρέπει να είναι το έργο πρώτης προτεραιότητας για τη νέα δημοτική αρχή σύμφωνα με τους παριανούς πολίτες!

Πάρος – Δημοσκόπηση: Οι παριανοί πολίτες μίλησαν! – Τι απάντησαν σχετικά με την προοπτική απομάκρυνσης του εμπορικού λιμανιού από την Παροικία;

Πάρος – Δημοσκόπηση: Αυτό το έργο «υπέδειξαν» οι πολίτες για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού!

Πάρος: Σε συντριπτικό ποσοστό 63,5% οι πολίτες «ψήφισαν» αυτό το πρόβλημα ως το μεγαλύτερο της Παροικίας!

Πάρος: «Γκρέμισαν» τη Δημοσκόπηση οι απαντήσεις των παριανών πολιτών για τον Περιφερειακό της Παροικίας!

Πάρος – Δημοσκόπηση: Αυτό το έργο «υπέδειξαν» οι πολίτες για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού!

Πάρος: Σε συντριπτικό ποσοστό 63,5% οι πολίτες «ψήφισαν» αυτό το πρόβλημα ως το μεγαλύτερο της Παροικίας!

Πάρος: «Γκρέμισαν» τη Δημοσκόπηση οι απαντήσεις των παριανών πολιτών για τον Περιφερειακό της Παροικίας!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos