Πάρος: Καλοστημένες απάτες στο internet με δόλωμα πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων – Παριανοί πολίτες ανάμεσα στα θύματα

10 Ιανουαρίου 2024 16:26

Η αγορά ενός καλού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αποτελεί δέλεαρ για την καλοστημένη απάτη που έχουν στήσει «αετονύχηδες» οι οποίοι αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους υποψήφιους αγοραστές μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο.

Θύματα της σπείρας που δρα σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουν πέσει και παριανοί πολίτες οι οποίοι διάβασαν στο internet μια δελεαστική αγγελία για αυτοκίνητο προς πώληση, ανύπαρκτο φυσικά, δελεάστηκαν, και κατέβαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά  για να το αποκτήσουν, τα οποία μπήκαν δυστυχώς στις τσέπες των απατεώνων.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι για την νέα «κερδοφόρα» για τους επιτήδειους απάτη. Προκειμένου να μην πέσουν θύματα βλέποντας  τα χιλιάδες ευρώ τους να κάνουν «φτερά», οφείλουν να είναι καχύποπτοι σε διαδικτυακές διαφημίσεις που παρουσιάζουν προς πώληση οχήματα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Επίσης, θα πρέπει να κοιτούν προσεκτικά τις φωτογραφίες που αναρτώνται, καθώς οι αετονύχηδες αντλούν από το διαδίκτυο εικόνες αυτοκινήτων που πωλούνται από νόμιμες επιχειρήσεις, πολλές φορές διαφορετικές για πανομοιότυπα οχήματα, σβήνοντας τα εμπορικά σήματα ή τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάζουν οι πολίτες, είναι η εμμονή των απατεώνων στην επικοινωνία μέσω sms ή e – mail με τον υποψήφιο πελάτη, και η αποφυγή της μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Εφιστάται συνεπώς η προσοχή και η εξονυχιστική παρατήρηση για να ανακαλύψει ο επίδοξος αγοραστής τις ψεύτικες ιντερνετικές διαφημίσεις και τις παραπλανητικές πρακτικές των επιτήδειων. Αυτοί αναρτούν συχνά τις αγγελίες τους σε πρόχειρης μορφής, αναξιόπιστες ιστοσελίδες, οι οποίες συνοδεύονται συχνά από διθυραμβικά σχόλια δήθεν προηγούμενων αγοραστών που έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση και την κατάσταση του οχήματος το οποίο απέκτησαν.

Επειδή αρκετοί πολίτες καταλήγουν στην απόφαση αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και οι περισσότεροι είμαστε χρήστες του internet, για να μην πιαστούμε στο «δόκανο» της σπείρας, οι αρχές προτείνουν να μην δίνουμε ποτέ προκαταβολή εάν δεν υπάρξει επαφή με τον ιδιοκτήτη και το πωλούμενο όχημα δεν συνοδεύεται από βιβλίο συντήρησης, κάρτα ελέγχου καυσαερίων, ΚΤΕΟ, ασφάλιση και άλλα απαραίτητα έγγραφα τα οποία πιστοποιούν τη νόμιμη οδήγησή του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos