Πάρος – Δημοσκόπηση: Τα προβλήματα της καθημερινότητας «κατάπιαν» την επιθυμία για καλύτερη ποιότητα ζωής! – Χαμηλές «πτήσεις» για πολιτισμό και περιβάλλον…

11 Ιανουαρίου 2024 17:14

«Σάρωσαν» στη μεγάλη Δημοσκόπηση που διεξήχθη από την ηλεκτρονική εφημερίδα psts.gr το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου, οι απαντήσεις των πολιτών της Πάρου που ανέδειξαν την ανάγκη τους για επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους.

Πολύ ψηλά στις «ψήφους» τους ήταν η απαίτηση για ένα καλύτερο οδικό δίκτυο, η ανάγκη για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η επιθυμία απομάκρυνσης του εμπορικού λιμανιού από την Παροικία καθώς και η αναβάθμιση των δομών υγείας.

Οι απαντήσεις όμως που «γκρέμισαν» τη Δημοσκόπηση καθώς συγκέντρωσαν συντριπτικά ποσοστά, ήταν εκείνες που ζητούσαν την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος ειδικά στην Παροικία με την κατασκευή ενός δεύτερου Περιφερειακού, καθώς και η επιθυμία για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Πάρου.

Με ζέοντα τα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινή τους διαβίωση, οι πολίτες της Πάρου, φαίνεται από τα ευρήματα της Δημοσκόπησης, να βάζουν σε δεύτερη «μοίρα» θέματα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους στο νησί.

Και αυτό γιατί τις χαμηλότερες «ψήφους» στις απαντήσεις τους, έλαβαν πολιτισμός, αθλητισμός και περιβάλλον, τα οποία καθώς φαίνεται, δεν θεωρήθηκαν ζητήματα προτεραιότητας για την Πάρο.

 Μόλις ένα 2,9% των πολιτών του νησιού απάντησε ότι έργο προτεραιότητας θα πρέπει να είναι η κατασκευή αθλητικών υποδομών. Ένα ισχνό επίσης 2% απάντησε ότι είναι υπέρ ενός πολυχώρου πολιτισμού ως προτεραιότητα, ενώ ένα 8,6%, το χαμηλότερο ποσοστό στην κατηγορία του, έλαβε η απάντηση ότι ο τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί με πολιτιστικές εκδηλώσεις/δράσεις.

Τα χαμηλότερα ποσοστά, πήραν και οι απαντήσεις που αφορούν στο περιβάλλον. Μόλις το 1,5% των πολιτών πιστεύει ότι θα πρέπει να προσεχθεί περισσότερο η ανακύκλωση, το 1,3% επίσης επιζητεί χώρους πρασίνου, και το 2,7% καλύτερες σχολικές υποδομές.

Γίνεται φανερό, ότι οι πιεστικές δυσχέρειες και οι βαριές δυσλειτουργίες στον καθημερινό βίο των πολιτών, δεν αφήνουν περιθώρια αναζήτησης ενός ποιοτικότερου επιπέδου ζωής.

Πολιτισμός και περιβάλλον, δύο στοιχεία της μοναδικής ταυτότητας του νησιού τα οποία μάλιστα, είναι πανθομολογούμενο από επίσημα και ανεπίσημα χείλη, ότι αποτελούν την κορωνίδα των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη διαφύλαξή τους, συγκεντρώνουν τα ισχνότερα ποσοστά σημασίας στη συνείδηση των πολιτών, όταν συγκρίνονται με προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά τους…  

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos