ΓΕΛ Πάρου: Καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις

02 Φεβρουαρίου 2024 19:41

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (θετικής κατεύθυνσης και υγείας) είχαν την ευκαιρία, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, να πραγματοποιήσουν διαδικτυακή εικονική επίσκεψη στις υπόγειες εγκαταστάσεις των πειραμάτων του CERN στη Γενεύη.

Η εικονική επίσκεψη, διάρκειας 90 λεπτών αφορούσε στον ανιχνευτή ATLAS του CERN, έναν από τους μεγαλύτερους ανιχνευτές LHC παγκοσμίως. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των επιστημονικών υπευθύνων Ραχήλ Μαρίας Αβραμίδου και Δημήτριου Δαμιανόγλου.

Οι μαθητές μας μαγεύτηκαν από την πρωτόγνωρη αυτή περιήγηση, ζήτησαν πληροφορίες, έκαναν ερωτήσεις, ζήτησαν διευκρινίσεις και παρά τα μικρά πρακτικά προβλήματα που ανέκυψαν υπήρξε μια πλούσια σε γνώση διδακτική διαδικασία.

Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Απόστολο Βαρβάτο (Φυσικό) και Παναγιώτα Μπάτσου (Βιολόγο) που είχαν την έμπνευση αλλά και ανέλαβαν την πρωτοβουλία της υλοποίησής της.

Η Διευθύντρια Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου
Φιλόλογο
ς

gel 201

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos