Πάρος: Η σειρά «One Day» που γυρίστηκε στο νησί έχει γίνει παγκόσμιο trend!

26 Φεβρουαρίου 2024 15:35

Μια δραματική ιστορία, η ερωτική ιστορία της Έμα και του Ντέξτερ τους οποίους υποδύονται οι ηθοποιοί Αμπίκα Μοντ και Λίο Γκούνταλ στη σειρά «One Day», έγινε παγκόσμιο trend στο Netflix και στα social media.

Η σειρά γυρίστηκε στην Πάρο και οι ομορφιές του νησιού έχουν γοητεύσει το παγκόσμιο κοινό που παρακολουθεί συνεπαρμένο το «One Day».

Το «One Day», νουβέλα του Ντέιβ Νίκολς είχε ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 2011 με την Αν Χάθαγουεϊ και τον Τζιμ Στέρτζες. Η επιτυχία της ταινίας θα μπορούσε να επισκιάσει τη σειρά των 14 επεισοδίων του Netflix, αλλά χάρη στην προσεγμένη δουλειά της παραγωγής, αλλά κυρίως, στη χημεία των δύο πρωταγωνιστών, αυτό δεν συνέβη.

{https://www.youtube.com/watch?v=WlopfWYGBh4}

Η Μοντ και ο Γούνταλ συνεπήραν το κοινό στη δραματική ιστορία που εξελίσσεται κάθε 15η Ιουλίου, ως η αριστούχος και ο ωραίος του πανεπιστημίου στο Εδιμβούργο, που συναντιούνται στην αποφοίτηση και μένουν με κάποιο τρόπο για πάντα μαζί. Μπορεί η καριέρα τους να συνδεθεί με τη σειρά, αλλά οι δυο τους δεν είναι άγνωστοι στον χώρο της υποκριτικής.

Ποιοι είναι οι δύο πρωταγωνιστές
Η Αμπίκα Μοντ γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1995 και είναι Βρετανίδα ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας. Η Μοντ είχε συστηθεί πολύ πιο πριν στο κοινό, με τον ρόλο της Σρούτι Αχάρια στη σειρά του BBC, «This Is Going to Hurt».
Μεγάλωσε στην κομητεία Χερτφορτσάιρ της Αγγλίας και είναι κόρη Ινδών μεταναστών. Φοίτησε στο Dame Alice Owen's School και πήρε το πτυχίο της από στο τμήμα των Τεχνών στο St Mary's College του Durham. Εκεί, η Μοντ ανακάλυψε το θέατρο και την κωμωδία χάρη σε δραστηριότητες του πανεπιστημίου. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου το 2015 και υπήρξε πρόεδρος του θιάσου το 2017.

Πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική, η ίδια εργάστηκε ως βοηθός στο Condé Nast τα πρωινά, ενώ τα βράδια έδινε μικρά κωμικά σόου σε διάφορα μαγαζιά. Σε συνέντευξή της, η Μοντ εξέφρασε τη χαρά της για την αγάπη που έχει πάρει από τον κόσμο, τονίζοντας ότι η ίδια σπάνια έβλεπε ηθοποιούς εθνικών μειονοτήτων να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δυτικές παραγωγές. «Ακόμα και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας των 20, ήταν κάτι που ήταν αρκετά σπάνιο στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο» δήλωσε.

Ο Λίο Γούνταλ
Πριν το «One Day» του Netflix, ο Γούνταλ ήταν γνωστός για τον ρόλο του Τζακ στη δεύτερη σεζόν του δράματος «The White Lotus» των HBO και Sky. Είναι Βρετανός και γεννήθηκε στο Χάμερσμιθ του Δυτικού Λονδίνου, στην Αγγλία το 1996.
onedaydexter

Οι γονείς του ήταν επίσης ηθοποιοί, αλλά δεν ήταν εκείνοι που τον ενέπνευσαν να ακολουθήσει την ίδια καριέρα. Ο «Ντέξτερ» έχει πει σε συνέντευξή του, ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική αφού παρακολούθησε τη σειρά «Peaky Blinders» σε ηλικία 19 ετών. Αποφοίτησε με πτυχίο στην υποκριτική από το Arts Educational School, το 2019. Αν και αποτελεί φρέσκια προσθήκη στη μεγάλη πλέον οικογένεια του Netflix, η εντυπωσιακή του εμφάνιση και η επιτυχία από τον ρόλο του Ντέξτερ, δείχνουν ότι ο 27χρονος ηθοποιός έχει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα.

Πώς «έχτισαν» τη χημεία τους
Το πρωταγωνιστικό δίδυμο δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να χτίσει τη χημεία του πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της σειράς, όπως είπαν στο BBC. Μάλιστα, για να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, άρχισαν να παίζουν διάφορα παιχνίδια, όπως το να μαντεύει ο ένας την αγαπημένη γεύση του άλλου στα σνακ.

«Αυτό βοήθησε στο να αποφύγουμε οποιαδήποτε αμηχανία όταν ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σκηνές σεξ» είπε ο Γούνταλ. «Γνωρίζαμε πια ο ένας τον άλλον τόσο καλά που ήμασταν άνετοι μεταξύ μας» πρόσθεσε.
{https://www.instagram.com/p/ChhrN9MIj5S/?utm_source=ig_web_copy_link}

Τόσο η Μοντ όσο και ο Γούνταλ, τόνισαν πως όταν τους έγινε η πρόταση να πρωταγωνιστήσουν στη σειρά, αγχώθηκαν, γιατί πρόκειται για δύο πολύ αγαπημένους και οικείους στον κόσμο ήρωες, από την ταινία και το βιβλίο. «Όταν έμαθα ότι θα είναι και η Αμπίκα χάρηκα πολύ» ανέφερε ο Λίο Γούνταλ.

Οι διθυραμβικές κριτικές
Το «One Day» είναι από τα ελάχιστα love stories σε μορφή μίνι σειράς, που άρεσε στους περισσότερους κριτικούς. Μεγάλα διεθνή πρακτορεία όπως η Guardian και οι Times βαθμολόγησαν τη σειρά με 5 αστέρια χαρακτηρίζοντάς τη, μεταξύ άλλων, ως μια «πολύ ευχάριστη ιστορία αγάπης γεμάτη υπέροχη νοσταλγία και ένα εξαίσιο soundtrack».
404646912_231072983340736_1938926756613516866_n

Η ιστορία του «One Day»
Η ιστορία ξεκινά από το Εδιμβούργο τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου του 1988, ημέρας γνωστής στο Ηνωμένο Βασίλειο ως St. Swithin’s Day. Η Έμμα και ο Ντέξτερ συναντιούνται για πρώτη φορά τη νύχτα της αποφοίτησής τους από το κολέγιο και εκ πρώτης όψεως οι δύο νέοι δεν ταιριάζουν καθόλου, εκείνη είναι ένα κορίτσι της εργατικής τάξης από το Λιντς και αριστούχος, ενώ εκείνος ένα όμορφο αγόρι της ανώτερης μεσαίας τάξης από το Oxfordshire που έβγαλε με το ζόρι την «Ανθρωπολογία».

Ξεκινούν για ένα one night stand αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Γίνονται φίλοι αλλά αυτό δεν κρατάει πολύ. Η σχέση τους κρατάει για 20 χρόνια και περνά από πολλά στάδια, αποκτώντας ένα πολύ δυνατό δέσιμο που τίποτα δεν μπορεί να σπάσει. Ή σχεδόν τίποτα...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos