Αντίπαρος: Το 1ο «Αντιπαριώτικο Καρναβάλι 2024» είναι εδώ με πλούσιες, συναρπαστικές εκδηλώσεις!

26 Φεβρουαρίου 2024 18:29

Το 1ο οργανωμένο «Αντιπαριώτικο Καρναβάλι 2024» ξεκίνησε και υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους παραδοσιακά και διασκεδαστικά Αποκριάτικα ξεφαντώματα μέσα από πλούσιες εκδηλώσεις που θα δημιουργήσουν αξέχαστες εμπειρίες!

Ο Δήμος Αντιπάρου μαζί με την Ομάδα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και όλοι οι σύλλογοι του νησιού (Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λ.Τ., Γυναικών, Πλοηγός, Αντίπαρος Εν Πλω, Ναυτικός Όμιλος και Εθελοντών Διασωστών) ετοιμάζουν για τις Απόκριες μια σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης λαογραφικών εθίμων, παραδοσιακών παιχνιδιών, γιορτές και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το άνοιγμα του Τριωδίου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και θα κλείσουν με αποκορύφωμα την παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας στις 18 Μαρτίου.

Το Καρναβάλι, παραδοσιακά βρίσκεται στην καρδιά της Αντιπάρου λόγω της δημιουργικής, αυθόρμητης και μαζικής συμμετοχής που το χαρακτηρίζει και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταυτότητα του νησιού.

Φέτος, το 1ο οργανωμένο «Αντιπαριώτικο Καρναβάλι 2024» κινείται στο κλίμα και στο ρυθμό της Αποκριάς με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Στόχος του να γιορτάσουμε ένα τρελό καρναβάλι, να ζήσουμε μια όμορφη εμπειρία και να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Κυριακή 25/2

Έναρξη Τριωδίου

18:00 Ντελάληδες

19:00 Αποκριάτικες βεγγέρες

Τσικνοπέμπτη 7/3

12:00 Τσίκνισμα για τα παιδιά στο σχολείο

19:00 Τσίκνισμα των Συλλόγων στην πλατεία

Σάββατο 9/3

17:00 Παιδική θεατρική παράσταση «Δροσουλίτες» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Κυριακή 10/3 της Τυρινής

18:30 Λαμπαδηδρομία

          Αγέρανος χορός

          Γαϊτανάκι

         Raviolia Day

Παρασκευή 15/3

17:00 Αποκριάτικο πάρτυ για παιδιά

Κυριακή της Αποκριάς 17/3

10:00 Ποδηλατάδα

  Κατασκευή χαρταετών και μασκών

Καθαρά Δευτέρα 18/3

17:00 Παρέλαση του Καρναβαλιού και των ομάδων

antiparos afissa

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos