Πάρος: Σχέδιο απομάκρυνσης του ανεμόμυλου από το λιμάνι – Στόχος η διευκόλυνση της κυκλοφορίας

01 Απριλίου 2024 00:00

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η απομάκρυνση του ανεμόμυλου από το λιμάνι της Πάρου ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην περιοχή η οποία σφύζει από κίνηση ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ήδη εταιρεία, έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο project, σύμφωνα με το οποίο ο ανεμόμυλος θα μεταφερθεί με ασφάλεια, ολόσωμος, πάνω σε πλατφόρμα με ειδικές ράγες και σύστημα γρύλων, κατά τα πρότυπα της μεταφοράς της μικρής εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Σπάτα που πραγματοποιήθηκε προ ετών, προκειμένου να κατασκευαστεί ο αεροδιάδρομος του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

petrou paulou spta 02

Η νέα θέση του ανεμόμυλου του λιμανιού θα είναι στο λόφο της Αγίας Άννας, πλησίον των δύο άλλων ανεμόμυλων που βρίσκονται εκεί, ώστε να αποτελέσει μαζί τους ένα ολοκληρωμένο αξιοθέατο του παραδοσιακού υλικού πολιτισμού του νησιού. Το πλέον πολυφωτογραφημένο λοιπόν τοπόσημο της Πάρου, ετοιμάζεται να μας «κουνήσει μαντίλι» προς χάριν των σύγχρονων αναγκών του νησιού.

anemomylos 101

anemomyloi dimarxio

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos