H Εφημερίδα Παριανή γνώμη και η

10 Ιουνίου 2011 12:54
νεότερη ιστορία της Πάρου. Φύλλο 19ο, Φεβρουάριος 1977

Το φύλλο αυτό κυκλοφορεί με 10 σελίδες που αποτελεί ρεκόρ για τον τοπικό τύπο της εποχής αυτής. Στην πρώτη σελίδα γίνεται αναφορά στο δρομολόγιο Παροναξίας: Απαράδεκτη η κατάσταση στο δρομολόγιο Παροναξίας. Υπότιτλοι: Όλα τα πλοία έδεσαν την ίδια εποχή για επισκευή. Οι ευθύνες στο Υπουργείο και τους εφοπλιστές. Στην ίδια σελίδα έρευνα για το Γυμνάσιο: Το Γυμνάσιό μας: Αισιοδοξία αλλά και φόβος. Υπότιτλοι: Με υποδειγματική τάξη έγιναν οι εκλογές στο Σύλλογο Γονέων. Το καινούριο κτίριο τελειώνει (Πρόκειται για τη νότια πτέρυγα του σημερινού Γυμνασίου Παροικίας). Ανήσυχοι οι γονείς για τις εξετάσεις στο Λύκειο. Με ένα ακόμα γυμναστή λειτουργεί το Γυμνάσιο (σύνολο δηλαδή δύο γυμναστές τότε σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί δεν λειτουργούσαν άλλα σχολεία).

Στην ίδια σελίδα: Νησιώτικο ξεφάντωμα στο χορό της «Παρια-νής Γνώμης». Υπότιτλος: 450 περίπου Παριανοί χόρεψαν και τρα-γούδησαν μέχρι το πρωί (Ρεπορτάζ της Δ. Α.).

Στην ίδια σελίδα: Ανεγνωρίσθη το εν Παροικία Πάρου ιδρυθέν και εδρεύον σωματείον υπό την επωνυμίαν Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πάρου «Ο Αρχίλοχος».

Ακολουθούν στις άλλες σελίδες:

Σελίδα 2

-Δήμητρα Σοφιανού: Απ' τα' Άη Αντωνιού και πέρα δωσ' του φουστανιού αέρα» (στήλη με θέμα τα λαογραφικά).

-Ο προγραμματισμός των έργων της Νομαρχίας.

-Οικονομική ενίσχυση των Κοινοτήτων της Πάρου.

-Γράμμα του Συλλόγου Παρίων-Αντιπαρίων της Αμερικής.

Σελίδα 3

-Η γιορτή της πίτας του «Αρχίλοχου». Εκ μέρους της Διοι-κούσας Επιτροπής καλωσόρισε τους φίλους του Συλλόγου ο Γιάννης Γκίκας που μίλησε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

-Σύντομη κουβέντα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Λευκών Ανδρέα Κονταράτο: Αρχίζει η ανέγερση του ξενώνα. Προγραμματίζεται διάνοιξη αγροτικών δρόμων.

-Η Γνώμη μας. (Μόνιμη στήλη): Η επίσκεψη του Νομάρχη στην Πάρο. Για το λιμάνι της Παροικιάς και για την ανάγκη συντήρησης του Κάστρου της Νάουσας.

-Τελειώνει την Άνοιξη το κτήριο του ΟΤΕ (του Χρ. Γεωργούση).

-Με χαρά η εφημερίδα μας ανακοινώνει ότι ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Κουτσουράκης πήρε το πτυχίο του γεωπόνου με το βαθμό άριστα.

Σελίδα 4

-Τάσος Κοντόσταυλος: Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση ποντοπόρων πλοίων (Στήλη «Κοντά στους Ναυτικούς).

-Χρ. Γεωργούσης: Άλυτα παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα της Πάρου: Ζητήματα βασικής σημασίας λιμνάζουν. Οι κάτοικοι του νησιού να δραστηριοποιηθούν περισσότερο.

Κοντά στους εργαζόμενους: Η ασφάλιση των φορτοεκφορτωτών Πάρου.

Σελίδα 5

-Κατερίνα Μαρινοπούλου: Η τσαμπούνα γνήσιος εκφραστής της λαϊκής μουσικής μας παράδοσης.

-Ικανοποιητική εφέτος η σοδειά του λαδιού: Οι Λεύκες πρώτες με 100 τόνους λάδι φέτος.

-Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου «Νικόλαος Στέλ-λας».

Σελίδα 6

Δήμητρα Σοφιανού: Κοντά στα παιδιά.

-Παραλειπόμενα του χορού της «Παριανής Γνώμης».

Σελίδα 7

-Γενικές Συνελεύσεις Παριανών Συλλόγων

-Ο Γύρος των Κυκλάδων: Ειδήσεις από τη Σύρο.

-Νέοι της Πάρου. Παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις των Κοι-νοτικών Συμβουλίων. Σεις θα είστε οι αυριανοί πρόεδροι και σύμβου-λοι.

Σελίδα 8

-Κουβεντούλες με τους μαθητές (Μόνιμη στήλη): Πώς είναι οι καθηγητές.

-Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων η Λεοντή Αικατερίνη με αντι-πρόεδρο τον Ευθύμιο Κεμπάμπη.

-Η Επιθεώρηση Μέσης Εκπαίδευσης μας ενημερώνει: Οι πλη-ροφορίες της εφημερίδας σας δεν ανταποκρίνονται στα πράγματα, εκτός από τον περιορισμό της βραδινής κυκλοφορίας των μαθητών που ορθά επιβάλλεται από τον σχολικό κανονισμό, για τον οποίο και οι γονείς εκφράζουν ικανοποίηση.

Σελίδα 9

Στήλη «Όπως τα βλέπω» του Κώστα Αργουζή: Το Σύνταγμα, η ιδιωτική πρωτοβουλία και η κρατική αβουλία: Δεν σας ψηφίσαμε για να υποστηρίζετε τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Και αν υπάρχουν νόμοι που τους υποστηρίζουν, οι νόμοι αυτοί είναι από σας τους κυβερνήτες. Είναι ντροπή για τη χώρα μας χιλιάδες νησιωτών να βρίσκονται στο έλεος της τύχης γιατί αυτό συμφέρει τους εφοπλιστές.

Δραστηριότητες Συλλόγων: Στις 23 Ιανουαρίου ο «Αρχίλοχος» πήγε στη Νάουσα με πολλούς φίλους του και αγωνίστηκε με το «Νη-ρέα». Ο Σύλλογος Κυκλαδιτών φοιτητών δημιούργησε την πρώτη βι-βλιοθήκη στο χωριό Άγιος Αρσένιος Νάξου. Με επιτυχία έγινε ο χο-ρός των Προδρομιτών στην Αθήνα.

Σελίδα 10

Το πολιτικό μας σχόλιο: Η δράση του παρακράτους. Διπλωμα-τική δραστηριότητα για το Κυπριακό.

Τοπικά Νέα: Ο διευθυντής της ΑΤΕ Δ. Ζήσης μετατέθηκε στη Νάξο και νέος διευθυντής ανέλαβε ο Δ. Καραλής. Μαθητές Γυμνασίου φύτεψαν 2.000 δένδρα στον παραλιακό δρόμο Παροικιάς-Πούντας υπό την καθοδήγηση του γεωπόνου Ιω. Καλλίθρακα. Τελειώνει η κατασκευή της πλατείας στην ακτή Λογαρά. Με προσωπική τους εργασία οι αγρότες του χωριού έφτιαξαν τους δρόμους που είχαν καταστραφεί από τις βροχές και τις πλημμύρες. Τα χωριά της Πάρου επισκέφθηκε ο νομάρχης Κυκλάδων κ. Γεωργακόπο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos