Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου

17 Ιουνίου 2011 17:01

Την Πάρο και την Αντίπαρο επισκέφτηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 11-13 Ιουνίου

2011 ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελληνική Δημοκρατία κ.Volodymyr Shkurov μετά από πρόσκληση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου.

Η απόφαση μας αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του συλλόγου να βοηθήσει την τουριστική προβολή,την στήριξη των επαγγελματιών και την προώθηση των προϊόντων των νησιών μας και αυτό θα πραγματοποιηθεί με την ανάδειξη των νησιών μας και εκτός συνόρων.

Με σύμμαχο τον μικρό παράδεισο στον οποίο ζούμε και απολαμβάνουμε, την Παριανή-Αντιπαριώτικη Φιλοξενία με την οποία διακρινόμαστε εδώ και παρά πολλά χρόνια και τα αγνά προϊόντα μας ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή ,στέλνοντας πρόσκληση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου και με την πολύτιμη βοήθεια του Πρόεδρου του Ελληνοουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας και ανάπτυξης Spilka κ.Κυριάκο Τασιοβασίλη στον Ουκρανό Πρέσβη κ.Volodymyr Shkurov, ο οποίος αποδέχτηκε αμέσως την πρόσκληση μας.

Ο κ.Volodymyr Shkurov είναι διδάκτωρ της Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου και μεγάλος φίλος της πατρίδας μας, από την δική του πλευρά υπάρχει αρκετή διάθεση να βοηθήσει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Παριανών –Αντιπαριωτών και των Ουκρανών φίλων.

Ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελληνική Δημοκρατία κ.Volodymyr Shkurov και ο Πρόεδρος του Ελληνοουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας και ανάπτυξης Spilka κ.Κυριάκο Τασιοβασίλη με τις συζύγους τους έφθασαν στο λιμάνι της Πάρου το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου.

Το Σάββατο ο Πρέσβης κ.Volodymyr Shkurov συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάρου κ.Χρήστο Βλαχογιάννη όπου και έγινε ανταλλαγή δώρων, έπειτα επισκέφθηκε την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και το βράδυ παρατέθηκε επίσημο δείπνο από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πάρου-Αντιπάρου προς την Ουκρανική Διπλωματική Αποστολή με Nτόπια εδέσματα προσφορά των μελών της Aegean Cuisine.

Στο επίσημο δείπνο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος ,το Διοικητικό Συμβούλιο ,η γραμματειακή υποστήριξη του Συλλόγου,ο Δήμαρχος Πάρου κ.Χρήστος Βλαχογιάννης ,η Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Πάρου κ.Μαρία Χανιώτη,ο Διευθυντής του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου & Διευθυντής Συστήματος AegeanCuisine κ.Γεώργιος Καλώστος,ο Β'Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Λεονάρδος Ρούσσος ,και οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ.

Κατά την έναρξη του επίσημου γεύματος πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων από τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου –Αντιπάρου κ.Απόστολο Αλιπράντη προς τον Πρέσβη κ.Volodymyr Shkurov που περιλάμβανε ένα γλυπτό από Πάρια Λίθο της σειράς «ΦΩΝΕΣ» του κ.Αριστείδη Βαρριά και ένα βιβλίο με τίτλο «ΠΑΡΙΑΝΟΙ ΛΑΤΟΜΟΙ-Από την ΠΑΡΟ στην ΠΕΝΤΕΛΗ» της κ. Κυριακή Ραγκούση-Κοντογιώργου.

Από τον Πρέσβη κ.Volodymyr Shkurov προς τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικου συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου κ.Απόστολο Αλιπράντη προσφέρθηκε ένα αγαλματίδιο Ουκρανής κοπέλας με περιεχόμενο Βότκας και ένα βιβλίο με τις ομορφιές του Κίεβου.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου ο Πρέσβης κ. Volodymyr Shkurov αναχώρησε το πρωί για το νησί της Αντιπάρου ,εκεί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ.Ιωάννη Λεβεντάκη όπου κατά την συνάντηση έγινε ανταλλαγή δώρων ,ξεναγήθηκε στην αγορά της Αντιπάρου , επισκέφτηκε το σπήλαιο Αντιπάρου , τον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού και κατά την επιστροφή του από τον αρχαιολογικό χώρο, παρατέθηκε προς τιμήν του, από τον Δήμο Αντιπάρου, γεύμα στον Αγ.Γεώργιο .

Το απόγευμα ,επισκέφτηκε το Ιερό Προσκύνημα Εκατονταπυλιανής όπου ξεναγήθηκε από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.Καλλίνικο και τον κ.Παναγιώτη Πατέλη, έπειτα πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνάντηση στον χώρο υποδοχής επισήμων με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.Καλλινικο και έγινε ανταλλαγή δώρων,στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από την διπλωματούχο ξεναγό κ.Χριστίνα Φωκιανού ,στα σοκάκια της Παλαιάς Αγοράς Παροικίας,το Κάστρο και μετάβαση στα σοκάκια Νάουσας για ξενάγηση και φαγητό.

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου ο Πρέσβης κ. Volodymyr Shkurov αναχώρησε για την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Τριάδας – Λευκών ,επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Λογγοβάρδας ,τα Αρχαία Λατομεία του Μαραθιού ,τα χωριά Πρόδρομμο-Μάρμαρα-Μάρπησσα-Πίσω Λιβάδι-Λογαρά-Δρυό με προορισμό το χωριό Αλυκή για γεύμα εργασίας με τους επαγγελματίες των νησιών μας .

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Volodymyr Shkurov αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας με τις καλύτερες αναμνήσεις και εικόνες από τα όμορφα νησιά μας.

Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την σωστή φιλοξενία του Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Volodymyr Shkurov .

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ

του Εμποροεπαγγελματικου

Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos