Εορτή Οσίου Κυρίλλου

13 Ιουλίου 2011 17:36

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 10/07 και το πρωί της Δευτέρας 11/07, η μνήμη του

Οσίου πατρός ημών Κυρίλλου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας του κτήτωρος αυτής. Ό όσιος Κύριλλος γεννήθηκε στην Μάρπησσα της Πάρου το 1847, σε μικρή ηλικία φεύγει για την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική σχολή, αποφοιτών από αυτήν κείρετε μοναχός σε βατοπαιδινό κελί, έπειτα με το κίνημα των κολλυβάδων αναγκάζεται να εγκαταλείψει το αγαπημένο του Άγιον Όρος και επιστρέφει στην γενέτειρα του, όπου κτίζει την Μονή του Αγίου Γεωργίου και την γυναικεία Μονή του Χριστού του Δάσους. Εν ζωή ακόμα διώχνει με θαυμαστό τρόπο την πανώλη από το νησί και με κτύπημα του μπαστουνιού του βρίσκεται το νερό στην μόνη του Αγίου Γεωργίου. Σε ηλικία 85 ετών αφήνει τον κόσμο τούτο για τα ουράνια, και τα πνευματικά του παιδιά στον διάδοχο του Άγιο Αρσένιο.

Στις ημέρες μας η μνήμη του πανηγυρίζεται στις Ιερές Μονές του την 11ην Ιουλίου. Θησαυρός για την μονή του Αγίου Γεωργίου είναι ή τιμία και ευωδιάζουσα κάρα του Οσίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos