Εισροή υδάτων σε Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος στην Πάρο Κύριο

27 Ιουλίου 2024 14:40

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εισροή υδάτων σε επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Πάρου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Ιταλίας).

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), ενώ ενεργοποιηθήκαν ένα επαγγελματικό–τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος, ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ζ) το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εκτός του όρμου του λιμανιού Παροικιάς και παραπλέοντα επιβατικά – οχηματαγωγά – ταχύπλοα πλοία. Το Π.Λ.Σ. εντόπισε το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος και το συνόδευσε στη μαρίνα σκαφών της Παροικιάς όπου πρόσεδεσε με ιδία μέσα. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέβη σε απάντληση των υδάτων, ενώ η εισροή τους προήλθε από την αποκόλληση υαλοπίνακα (φινιστρίνι). Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos