Πάρος: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λιανόπουλος - Πότε και που θα γίνει η Νεκρώσιμος Ακολουθία Κύριο

19 Αυγούστου 2024 11:43

Ο Βασίλης Λιανόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Απείρανθο και μεγάλωσε στο Φιλώτι της Νάξου από πατέρα Φιλωτίτη και μητέρα Απεραθίτισσα (το γένος Κόρσου). Απόφοιτος του Γυμνασίου Τραγαίας εισήχθη και σπούδασε με υποτροφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατόπιν της στρατιωτικής θητείας του ως έφεδρος Αξιωματικός, διορίστηκε ως Φιλόλογος Καθηγητής στις Κυκλάδες και υπηρέτησε διαδοχικά για τα πρώτα 7 χρόνια της θητείας του στα εξατάξια Γυμνάσια Μήλου, Άνδρου και Νάξου. Στη συνέχεια μετετέθη στην Πάρο όπου εργάσθηκε για 28 έτη εκ των οποίων τα 15 ως Λυκειάρχης της 1982-1997.
Στην Πάρο δημιούργησε με την παριανή φιλόλογο Τάρσα Τσαντάνη μια πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδία το Δημήτρη, το Νίκο, την Άννα και το Μανώλη.
Ο εκλιπών υπήρξε ο μακροβιότερος έως σήμερα Λυκειάρχης της Πάρου. Κατά τη διάρκεια της Διεύθυνσης του καλύφθηκαν οι αυξανόμενες στεγαστικές ανάγκες του σχολείου καθώς κατασκευάστηκε κατόπιν επισταμένων προσπαθειών νέο κτίριο με την πρώτη στο νησί σχολική αίθουσα εκδηλώσεων.
Ο ιδιαίτερος ζήλος του για την πρόοδο των μαθητών του και την εύρυθμη λειτουργία της Σχολικής Μονάδος κατέστησε το Λύκειο Πάρου ως ένα πρότυπο σχολείο της ελληνικής περιφέρειας. Σε αυτό συνετέλεσε και η αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση που καλλιεργήθηκε με τους μαθητές, τους γονείς και τους συναδέλφους του.
Ο Βασίλης Λιανόπουλος με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς ανέπτυξε έντονη κοινωνική, συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση. Μεταξύ άλλων στις αρχές του 1990 εξελέγη και εκπροσώπησε τους συναδέλφους σε επίπεδο Νομού καθώς διετέλεσε και αιρετό μέλος στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ).
Κατόπιν της συνταξιοδότησης του το 1998 δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου τιμήθηκε απ’τουςΚυκλαδίτες εκπροσωπώντας τους εκλεγόμενος ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων σε τρεις διαδοχικές θητείες (1998,2002,2006). Συνεχής και εποικοδομητική η παρουσία του στα Νομαρχιακά Συμβούλια στην Ερμούπολη της Σύρου με εύστοχες παρεμβάσειςιδιαίτεραγια τα θέματα Παιδείας του Νομού.
Η πληθωρική παρουσία του στο κοινωνικό γίγνεσθαι, οι αξίες και τα ιδανικά που δίδαξε τους μαθητές του, το συνεχές ενδιαφέρον και η περηφάνια του για αυτούς αποτελούν, σε συνδυασμό με την έμπρακτη αγάπη του για τα νησιά και την πατρίδα μας, το έντονο αποτύπωμα που άφησε ο Βασίλης Λιανόπουλος.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 20/08 στις 12.30 στο Ι.Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

lianopoulos2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos