Πάρος – Κρουαζιέρα: Αυτό είναι το ποσό ανά τουρίστα που θα εισπράττει ο Δήμος του νησιού Κύριο

17 Σεπτεμβρίου 2024 11:15

Ένα νέο, μεταξύ άλλων, μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί από την πολιτεία με σκοπό όπως υποστηρίζεται από την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, την καλύτερη διαχείριση των τουριστικών εισροών στην ελληνική επικράτεια, δεδομένων των νέων προκλήσεων που θέτει η ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό.

Το μέτρο, αφορά στα λιμάνια αποβίβασης των τουριστών κρουαζιέρας, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν ένα οικονομικό αντίτιμο το οποίο αποσκοπεί στην πιο ισορροπημένη, δικαιότερη, ποιοτικότερη, βιώσιμη και φυσικά ανταποδοτική προς τις τοπικές κοινωνίες της χώρας ωφέλεια από τον τουρισμό.

Για τις δύο «ναυαρχίδες» του τουρισμού θαλάσσιας αναψυχής, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, το τέλος ανά επιβάτη θα ανέρχεται σε 20 ευρώ για την περίοδο από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι 12 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο και 4 ευρώ από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Για τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι της Πάρου, το τέλος αποβίβασης ορίζεται σε 5 ευρώ (Ιούνιος – Σεπτέμβριος), σε 3 ευρώ (Απρίλιος, Μάιος, Οκτώβριος) και 1 ευρώ (Νοέμβριος – Μάρτιος).

Σύμφωνα με το μέτρο και σε ότι αφορά στην Πάρο, το 1/3 από το τέλος θα κατανέμεται στο Δήμο του νησιού. Συνεπώς, κατά τη θερινή περίοδο της κρουαζιέρας (Ιούνιο – Σεπτέμβριο) ο Δήμος Πάρου θα εισπράττει 1,7 ευρώ ανά αποβιβασθέντα τουρίστα, ενώ θα λαμβάνει 1 ευρώ για Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο και 33 λεπτά για Νοέμβριο έως Μάρτιο ανά άτομο.  

Με τη συγκεκριμένη θέσπιση, τα δημοτικά έσοδα από την κρουαζιέρα θα αποδίδονται στην τοπική κοινωνία για έργα υποδομής. Τα υπόλοιπα 2/3 του τέλους θα εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας με σκοπό την εκτέλεση λιμενικών έργων και στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos