Πάρος: Mάρπησσα - Ετήσιο Μνημόσυνο για τον αγωνιστή Ν. Στέλλα

28 Μαϊος 2012 12:28

Τελέστηκε την Κυριακή 27 Μαΐου το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τον αγωνιστή Νικόλαο Στέλλα στη Μάρπησσα της Πάρου, παρουσία πλήθους κόσμου και με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών.

Μετά το πέρας του θρησκευτικού μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς του νησιού και εκπροσώπους τοπικών αρχών στο μνημείο του αγωνιστή ενώ χαιρετισμούς απήθυναν οι βουλευτές Μ. Γλέζος, Ν. Συρμαλένιος και Γ. Βρούτσης και

ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χ. Βλαχογιάννης.

Η ημέρα μνήμης υπέρ του παριανού αγωνιστή και μάρτυρα της ελευθερίας Νικολάου Στέλλα ολοκληρώθηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από μαθητές γυμνασίων του νησιού μας.

Για πρώτη φορά εφέτος ως πανηγυρικός διαβάστηκαν οι τρείς καλύτερες εκθέσεις οι οποίες διακρίθηκαν σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε υπό την ΚΔΕΠΑΠ σε συνεργασία με εκπροσώπους των Γυμνασίων της Πάρου και είχαν ως θέμα "Η θυσία του Νικόλα Στέλλα και πως αυτή φωτίζει τη ζωή μας σήμερα".

Οι τρείς μαθήτριες της Γ΄ τάξης γυμνασίου που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, και συγκεκριμένα η Μαριάνθη Λουκή από το Γυμνασίου Πάρου, η Μαρία Τσιτινίδου από το Γυμνάσιο Νάουσας και η Μιχαήλα Παντελαίου από το Γυμνάσιο Αρχιλόχου διάβασαν τις εκθέσεις τους και βραβεύθηκαν για την επίδοσή τους κατά την τελετή.

Το parianostypos.gr, βρέθηκε στη Μάρπησσα και σας μεταφέρει σε βίντεο εικόνες από την όμορφη και συγκινητική τελετή μνήμης υπέρ του παριανού αγωνιστή Ν. Στέλλα.

Παρουσιάζονται τρία (3) βίντεο:

1) Θρησκευτική τελετή

2) Παρουσίαση εκθέσεων από μαθήτριες Γυμνασίου

3) Χαιρετισμοί Βουλευτών και Δημάρχου Πάρου

Πατήστε εδώ για τα video

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos