Πάρος: Νεκρή μεσογειακή φώκια από χρήση δυναμίτιδας

30 Μαϊος 2012 18:16

Με αφορμή την έκδοση Δελτίου Τύπου από την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας – Μοm, σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος ατόμου φώκιας Μonachus Monachus

(που εντοπίσθηκε στα Λιβάδια Πάρου την 24-5-2012), οφειλόταν σε εσωτερική αιμορραγία συνεπεία χρήσης δυναμίτιδας, επισημαίνεται ότι:

(α) Η υφιστάμενη νομοθεσία (διεθνής, κοινοτική και εθνική), απαγορεύει όχι μόνο τη θανάτωση, αλλά ακόμη και την ενόχληση αυτών των θηλαστικών, καθώς είναι από τα πλέον απειλούμενα –με εξαφάνιση- στον πλανήτη.

(β) Η χώρα μας φιλοξενεί την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους αυτού και ως εκ τούτου κάθε συναφής αναφορά αποτελεί αρνητική προβολή τόσο για την περιοχή μας όσο και για την Ελλάδα εν γένει.

(γ) Η χρήση δυναμίτιδας έχει απαγορευθεί από τη δεκαετία του 1970, ωστόσο υπάρχουν ακόμη –όπως φαίνεται – ασυνείδητοι, οι οποίοι καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές. Αποτέλεσμα αυτών των παράνομων πράξεων είναι η ολική καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των οργανισμών που ζουν σε αυτό, η διαιώνιση προβλημάτων της παράκτιας αλιείας και η δραματική μείωση των αλιευτικών πόρων, χωρίς, βεβαίως, να αγνοείται και ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών.

2. Κατόπιν αυτών – και επειδή το αναφερόμενο συμβάν διερευνάται από την Υπηρεσία μας - παρακαλούμε οποιονδήποτε συμπολίτη μας γνωρίζει κάτι σχετικό με το αντικείμενο του θέματος, να προσέλθει στο Λ/Χ Πάρου (καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου) και να μας καταστήσει κοινωνούς τυχόν πληροφοριών ή στοιχείων, που, ενδεχομένως, έχει στη διάθεσή του, στο πλαίσιο της υποβοήθησης του έργου μας, για τον εντοπισμό του δράστη (ή των δραστών) της συγκεκριμένης πράξης.

Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 30 Μαϊου 2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos