Πάρος, Νάουσα: Συντονισμένη έφοδος πάταξης του υπαίθριου παραεμπορίου

10 Αυγούστου 2012 23:05

Άλλη μια συντονισμένη αιφνιδιαστική προσπάθεια πάταξης του υπαίθριου παραεμπορίου που "ανθεί" στον κεντρικό πεζόδρομο της Νάουσας, έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 9/8

Συγκεκριμένα, με τη συνεργασία των αστυνομικών αρχών, της δημοτικής αστυνομίας και υπαλλήλων του Δήμου Πάρου και υπό την παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, τοπικών συμβούλων και του αντιδημάρχου κ. Μ. Κωβαίου, πραγματοποιήθηκε η πλέον ίσως αυτή τη φορά επιτυχημένη επιχείρηση "σκούπα" για την απομάκρυνση των πλανόδιων αλλοδαπών μικροπωλητών οι οποίοι παράνομα "λυμαίνονται" τον χώρο ασκώντας χωρίς άδεια εμπορική δραστηριότητα σε μια από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες περιοχές της Νάουσας.

Κατά την έφοδο αυτή κατασχέθηκαν από την αστυνομία πολλά από τα μη νόμιμα προς πώληση εμπορικά αντικείμενα και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί μικροπωλητές.

Χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα έντασης και οι διαπληκτισμοί που επικράτησαν στο χώρο μεταξύ των αρχών και των μικροπωλητών, το οποίο πυροδότησε μια τεταμένη ατμόσφαιρα αναστάτωσης στην κατά τα άλλα φιλήσυχη περιοχή.

Το πρόβλημα της εμπορικής παρανομίας αποτελεί πράγματι ένα φλέγον ζήτημα για τους καταστηματάρχες και επαγγελματίες της Νάουσας οι οποίοι πωλώντας νόμιμα συναφή με τους παράνομους αλλοδαπούς προϊόντα βλέπουν στην καρδιά της υψηλής τουριστικής περιόδου να υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό.
Βεβαίως, κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέπει το ευρύτερο ανθρωπιστικό ζήτημα της προσπάθειας επιβίωσης των αλλοδαπών συνανθρώπων μας, ωστόσο στο πρόβλημα αυτό την λύση θα έπρεπε να δώσει η πολιτεία διαμέσου ίσως ενός γενικότερου σχεδιασμού που θα αφορά την κρατική μεταναστευτική πολιτική.
Παρ΄ όλα αυτά, σε ότι αφορά τη Νάουσα, το Συμβούλιο της Νάουσας υπό τις εύλογες εκκλήσεις των τοπικών επαγγελματιών, έχει υποσχεθεί την προστασία των καταστηματαρχών από τη "μάστιγα" εμπορικής παρανομίας που πλήττει την περιοχή. 

Το parianostypos. gr, βρέθηκε τη στιγμή της επιχείρησης εφόδου στη Νάουσα και σας μεταφέρει εικόνες της.

Πατήστε εδώ για το βίντεο

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos