Πάρος, Δεκαπενταύγουστο: Λαμπρότητα στη μεγαλύτερη γιορτή της Πάρου.

16 Αυγούστου 2012 18:43

Με τη δέουσα ευλάβεια και συγκίνηση τιμήθηκε όπως κάθε χρόνο η γιορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, παριανών από ολόκληρο το νησί αλλά και χιλιάδων επισκεπτών, τελέστηκε το απόγευμα της 15ης Αυγούστου το καθιερωμένο πλέον λιτανευτικό θρησκευτικό τελετουργικό.

Η λιτανευτική πομπή του Επιταφίου της Παναγίας και της Ιερής Εικόνας της οδηγούμενη από την παραλιακή οδό της Παροικίας στο παραδοσιακό οικισμό κατέληξε στον ιερό ναό της Εκτονταπυλιανής αφότου χιλιάδες ακολουθούντες πιστοί συμμετείχαν κατανυκτικά στο εθιμικό λατρευτικό πένθος για την Υπεράγια Μητέρα.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Πάρου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιαςς κ. Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κων/ντίνος Μουσουρούλης, ο Βουλευτής κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, εκπροσώποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Πάρου, τοπικών φορέων και αρχών. Μετά το πέρας της λιτάνευσης ακολούθησαν γιορταστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και νησιώτικα τραγούδια ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος την μεγαλύτερη παριανή γιορτή λάμπρυναν εντυπωσιακά πυροτεχνήματα σε συνδυασμό με μια σειρά από καίκια τα οποία πλέοντας στον κόλπο της Παροικίας δημιούργησαν μια φαντασμαγορική εικόνα.

Το parianostypos. gr σας μεταφέρει εικόνες και στιγμές από το όμορφο παριανό Δεκαπενταύγουστο.

Πατήστε εδώ για το βίντεο
{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos