Κοπή πρωτοχρoνιάτικης πίτας Π.Σ. ¨Ατλαντίς¨

01 Φεβρουαρίου 2013 17:06

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της

Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2013 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου Χωριού «ΑΤΛΑΝΤΙΣ». Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Τριαντάφυλλο και η ευλογία της πίτας από τους παρευρισκόμενους ιερείς.

Στον διοικητικό απολογισμό του συλλόγου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων οι πάγιες εκδηλώσεις του συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην χρονιά όπως η κοπή της πίτας με βραβεύσεις παιδιών παραδοσιακά κάλαντα και ζωντανή μουσική, η ετήσια αποκριάτικη χοροεσπερίδα, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά, η διοργάνωση των πανηγυριών του χωριού της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης, το ετήσιο παραδοσιακό πασχαλινό παζάρι, οι αναπαραστάσεις της Μεγάλης Παρασκευής, η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, η διοργάνωση των εκδηλώσεων των εθνικών επετείων, και η 8η Μικρασιατική συνάντηση με την συμμετοχή και συνεργασία του Μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Νάουσας, και του Μικρασιατικού συλλόγου «ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ» από την Νέα Λάμψακο Ευβοίας. Πραγματοποιήθηκε η εξαήμερη εκδρομή στον Νομό Αργολίδας και στα νησιά Πόρο, Σπέτσες και Ύδρα, ενώ έγινε αναφορά και στα έργα του Συλλόγου για το χωριό την χρονιά που πέρασε και συγκεκριμένα στην τοποθέτηση κλιματιστικού στον Ι. Ναό, στην ολοκλήρωση των γραφείων του Συλλόγου και στον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου 5Χ5 που υλοποιείται.

{vsig}aspro-xorio-pita-2013{/vsig}

Φιλοξενήθηκαν από τον σύλλογο στο χωριό μας, η συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με την Χορωδία Νάουσας Πάρου, μία παράσταση Καραγκιόζη διοργανωμένη από την ΚΔΕΠΑΠ και η εκδήλωση του ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΥ αφιερωμένη στο ελληνικό μπάσκετ. Ακόμη διοργανώθηκαν από τον Σύλλογό μας δύο καλοκαιρινές συναυλίες μία με Κρητικά και έντεχνα και μία με ρεμπέτικα τραγούδια.

Τέλος παραμονή Πρωτοχρονιάς το βράδυ αναβιώθηκε και πάλι το παλιό έθιμο και ακούστηκαν τα κάλαντα με παραδοσιακά όργανα σε όλα τα σπίτια του χωριού.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τα παιδιά του χωριού που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και που έπιασαν τον σταυρό την ημέρα των Θεοφανίων.

Παραδοσιακό χαρακτήρα έλαβε η εκδήλωση όταν τραγουδήθηκαν τα κάλαντα και άλλα παραδοσιακά τραγούδια με την συνοδεία παραδοσιακής τσαμπούνας, τουμπακιού και κλαρίνου που έπαιξαν οι κύριοι Ιωάννης Ρούσσος, Βασίλης Τριαντάφυλλος, Δημήτριος Τριαντάφυλλος και Γιάννης Κυδωνιεύς.

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά με γλέντι συνοδευόμενο με ζωντανή νησιώτικη μουσική που έπαιξαν τα παιδιά του χωριού Μιχάλης Κυδωνιεύς, Γιάννης Ρούσσος, Πέγκυ Ρούσσου, και Γιώργος Κυδωνιεύς, και οι φίλοι μας Μιχάλης Χερουβείμ, Κώστας Πατέλης, Άννα Περάκη, Μάρκος Κυδωνιεύς και Παναής Σκιαδάς τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος ο Πρόεδρος του Λιμ. Ταμείου κ. Στέφανος Γαβαλάς, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Φραντζή κ. Μαρία Χανιώτη κ. Φραγκίσκος Βελέντζας και κ. Παντελής Ρούσσος, οι Πρόεδροι των Τοπ. Κοινοτήτων Λευκών κ. Απόστολος Παντελαίος, Νάουσας κ. Γιώργος Μπαρμπαρήγος, Κώστου κ. Ειρήνη Ρούσσου, Αγκαιριάς κ. Ανδρέας Κουταλίδης και Αρχιλόχου κ. Γεώργιος Ρούσσος, τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και πολλών πολιτιστικών συλλόγων. Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, και τους παραπάνω φορείς για την άψογη συνεργασία τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos