Φύσηξε Γαρμπής...Και εγένετο λίμνη η Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής! (Βίντεο)

16 Μαρτίου 2013 01:55

Ο σφοδρός νοτιοδυτικός άνεμος, δηλαδή ο γαρμπής, που φύσηξε την Παρασκευή 15/3 είχε σαν αποτέλεσμα το θαλασσινό νερό

να μπει στην παραλία της Παροικίας.
Από τα Λιβάδια μέχρι και την Ζωοδόχο Πηγή, στο δρόμο μπροστά από το Κέντρο Υγείας, πολλά σημεία είχαν μετατραπεί σε λίμνη.
Φύκια και χαλίκια εκτοξεύθηκαν μέσα στο δρόμο. αλλά το σημαντικότερο όλων ήταν ότι η πλατεία της Ζωοδόχου Πηγής μετατράπηκε κυριολεκτικά σε λίμνη καθώς το νερό σε πολλά σημεία ξεπέρασε τους δεκεπέντε πόντους καλύπτοντας τα σκαλοπάτια της εκκλησίας και κάνοντας αδύνατη την εκεί διέλευση των πεζών και την πρόσβαση στα σπίτια της περιοχής.

Το φαινόμενο είναι μεν φυσικό, φυσικές δεν είναι δε οι επιπτώσεις του φαινομένου μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Γιατί οι δυσχέρειες που προκαλούνται προξενούν προβλήματα τα οποία θα είχαν ίσως αποφευχθεί αν υπήρχε καταλληλότερη πρόβλεψη αποφυγής τέτοιων καταστάσεων μιας και το φαινόμενο είναι συχνό.
Ίσως κάποιες κακοτεχνίες ή πολύ περισσότερο η κακή πρόβλεψη αντιμετώπισης του φαινομένου να ευθύνονται για την κατάσταση που αντικρύσαμε την Παρασκευή σε κάποια σημεία της παραλίας και κυρίως στη Ζωοδόχο Πηγή.
Μπορεί όμως μεν τα φυσικά φαινόμενα να είναι εν μέρει μετεωρολογικά προβλέψιμα ο δομημένος χώρος όμως και η ανθρώπινη παρέμβαση οφείλουν να αποτρέπουν την όποια σφοδρότητά τους ή έστω να την μειώνουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos