Πάρος: Στιγμές κεφιού και χαράς στο Καρναβάλι της Μάρπησσας

18 Μαρτίου 2013 21:19

Την Κυριακή 17/3 την τελευταία ημέρα της Αποκριάς, η Μάρπησσα ξεφάντωσε σε μια γιορτή αποκριάτικου κεφιού, χορού και γλεντιού με τη συμμετοχή ευφάνταστα μεταμφιεσμένου πλήθους κόσμου.

Καρναβαλιστές όλων των ηλικιών, παρέλεσαν στα σοκκάκια του όμορφου χωριού και κατέληξαν στην πλατεία του Χριστού όπου συναντήθηκαν όλοι δίνοντας την εκκίνηση για ένα ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι άνευ προηγουμένου.
Στιγμιότυπα από την πολιτική επικαιρότητα είχαν την τιμητική τους: Μεταξύ των μεταμφιεσμένων, Μέρκελ και Σαμαράς, έκλεψαν την παράσταση με τις "δηλώσεις¨και το σκέρτσο τους.

Το όμορφο γιορτινό κλίμα του Καρναβαλιού στη Μάρπησσα που απηχούσε στιγμές της ελληνικής παραδοσιακής γιορτινής συλλογικότητας άλλων εποχών, ήταν μια ευκαιρία για διασκέδαση και χαρά για μικρούς και μεγάλους παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε.
Ήταν μια απόδειξη ότι ακόμα και σε δύσκολες συγκυρίες, οι νησιώτες αλλά και γενικότερα οι έλληνες ξέρουν να γλεντούν σύσσωμα αντλώντας δύναμη από την τόσο πλούσια λαϊκή εορταστική τους παράδοση.

Παρακολουθήστε σε βίντεο, ωραίες στιγμές από το φετινό μαρπησσαϊκό Καρναβάλι και το όμορφο κλίμα του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos