Επιστολή του Ε.Σ.Πάρου στον υπουργό οικονομικών κ.Στουρνάρα

22 Μαρτίου 2013 00:02

Ενόψει της τουριστικής περιόδου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου, συζήτησε το ζήτημα της μείωσης του υψηλού ΦΠΑ στην εστίαση και τις

μεταφορές και αποφάσισε να σταλεί επιστολή για το θέμα αυτό στον αρμόδιο υπουργό κ.Ι.Στουρνάρα.

Με την επιστολή μας ζητήσαμε οι σχετικές ενέργειες να γίνουν σύντομα και εν πάση περιπτώσει πριν τη νέα σεζόν για να τονωθεί η αγορά.

Η κάμψη του τζίρου στην εστίαση είναι πολύ μεγαλύτερη στην αγορά των νησιών μας από το ποσοστό21,6% που ανακοινώθηκε προ ημερών πανελλαδικά και αν δε ληφθούν τώρα μέτρα με την δικαιολογία ότι θα ληφθούν Σεπτέμβρη, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που θα βάλουν εν τω μεταξύ λουκέτο.

Το άλλο κεφάλι της Λερναίας Ύδρας είναι πάλι ο ΦΠΑ των μεταφορών.

Είναι αδιανόητο αν θέλουμε να παραμείνουμε στοιχειωδώς ανταγωνιστικοί, να διατηρείται το 23% ενώ και το 19% είναι και αυτό υψηλό και θα έπρεπε το συγκεκριμένο ποσοστό να κατεβεί στο13%.

Δε θέλουμε δε, να ξανακούσουμε το ζήτημα της νησιωτικότητας να μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί αυτό είναι ένα προνόμιο που δόθηκε στην χώρα μας κατά την ένταξη της, στην τότε ΕΟΚ, λόγω της μοναδικότητας της.

Αντίθετα θα θέλαμε να δούμε και άλλα μέτρα ανακούφισης στα νησιά μας.

Με ιδιαίτερη τιμή

για το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Πάρου - Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Αλιπράντης Απόστολος                             Κρητικός Ηλίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos