×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

ΕΣΠάρου: Επιστολή διαμαρτυρίας για αλλαγή ταμειακών μηχανών

08 Απριλίου 2013 18:00

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου διαμαρτύρεται για την οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων

από τον προσεχή Οκτώβριο με την αλλάγή των ταμειακών μηχανών. Στην επιστολή επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «τέτοιου είδους ενέργειες, δημιουργούν κόστη που οι επιχειρήσεις μας δεν μπορούν να επωμισθούν και μας οδηγείτε έτσι πιο γρήγορα στα λουκέτα». Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Πάρος,08 Απριλίου 2013

Αρ.πρωτ.68/2013

Προς: Υπουργό Οικονομικών κ.Ιωάννη Στουρνάρα

Προς: Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Προς: Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομορων Νομών & Νήσων Αιγαίου

Κοιν: Μέλη, ΜΜΕ

Κύριοι,

θεωρούμε αδιανόητη την επιβάρυνση των επιχειρήσεων μας στη κορύφωση της κρίσης με τα τεράστια έξοδα που απαιτούνται για την αλλαγή φορολογικών μηχανισμών, που θα την εξακολουθήσει και αλλαγή ταμιακών μηχανών ως τον Οκτώβρη.

Μας ζητάτε εν μέσω κρίσης να υποβληθούμε σε δαπάνες δυσβάστακτες για την απόκτηση συσκευών που παραπέρα απαιτούν και εξειδικευμένο προσωπικό για το χειρισμό τους. Ακόμη τα ποσά αγοράς αλλά και τα ετήσια έξοδα συντήρησης και λειτουργίας αυτών των συστημάτων είναι παρά πολύ μεγάλα σαν ποσοστά επί του τζίρου των επιχειρήσεων μας, ιδιαίτερα στα νησιά με την έντονη εποχικότητα. Πέρα από την περίεργη επιλογή των εταιριών προμήθειας, το κόστος αλλαγής του συστήματος θα κυμαίνεται από 450 έως τα 1500 ευρώ, ανά επιχείρηση τουλάχιστον, χωρίς να υπολογίσουμε και την «επαπειλουμένη» αλλαγή ταμιακών του Οκτώβρη. Ακόμη αν προϋποτίθεται και η τακτοποίηση φορολογικών εκκρεμοτήτων, προηγουμένως σημαίνει ότι πολλοί συνάδελφοι δε θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την απαίτηση αυτή και μετά τι; Λουκέτο; Το 70% των επιχειρήσεων λειτουργούν σήμερα χωρίς σύνδεση internet, που είναι όμως προϋπόθεση λειτουργίας των εν λόγω συσκευών. Για να μην αναφέρουμε περιοχές στη νησιωτική χώρα που δεν μπορεί ο ΟΤΕ να παρέχει συνδέσεις διαδικτύου. Προσθέτουμε εδώ βέβαια και το γεγονός ότι η μνήμη των συσκευών αυτών επαρκεί για την έκδοση μόνο 1800Ζ, άρα διαρκεί λίγο!

Ακόμη η αγορά έχει αναστατωθεί και από τα όσα λέγονται για επικείμενη νέα αλλαγή του συστήματος με κατάργηση των πιο πάνω συστημάτων από 2014.

Το συγκεκριμένο ζήτημα χρήζει άμεσης διευκρίνησης, γιατί δεν αξίζει να ξοδευτούν αυτά τα ποσά για λίγους μήνες και γιατί τέτοιου είδους ενέργειες, δημιουργούν κόστη που οι επιχειρήσεις μας δεν μπορούν να επωμισθούν και μας οδηγείτε έτσι πιο γρήγορα στα λουκέτα.

Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας.

Με ιδιαίτερη τιμή

για το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Πάρου - Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος

Αλιπράντης Απόστολος

Ο Γεν. Γραμματέας

Κρητικός Ηλίας»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos