Συγκέντρωση προΐόντων διατροφής, ρουχισμού και φαρμάκων

11 Απριλίου 2013 21:07

Το «Συντονιστικό των Σχολικών Κοινοτήτων για την κοινωνική Αλληλεγγύη» των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πάρου ξεκινάει μια μεγάλη κινητοποίηση για τη

συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και φαρμάκων, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους της Παροικιάς από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα (16:00) προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές των σχολείων του νησιού και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα είναι έτοιμοι να παραλάβουν ό,τι ο καθένας έχει την ευγενή καλοσύνη και τη δυνατότητα να προσφέρει για απάλειψη σε κάποιο βαθμό των προβλημάτων και των αναγκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές και οι οικογένειες να έχουν τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Ενδεικτική λίστα προϊόντων:

1. Τρόφιμα: όσπρια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, σάλτσα ντομάτας, δημητριακά, φρυγανιές, αλεύρι, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, καθαριστικά και είδη υγιεινής, κ.ά.

2. Είδη ρουχισμού: Τα ρούχα να είναι σε καλή σχετικά κατάσταση - λαμβάνοντας υπόψιν ότι προορίζονται κυρίως (αλλά όχι μόνο) για μαθητές.

3. Φάρμακα: Τα φάρμακα μπορεί να καλύπτουν ευρύ φάσμα, αλλά να μην είναι ληγμένα. Η διανομή των φαρμάκων θα γίνει με τη βοήθεια φαρμακοποιών και ιατρών του Κέντρου Υγείας (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).

4. Την ημέρα συγκέντρωσης των προϊόντων θα υπάρχουν παράλληλα:

4.1. Κουμπαράς για όσους θέλουν να προσφέρουν χρήματα.

4.2. Κουτί όπου θα μπορεί όποιος γνωρίζει και θέλει να κάνει γνωστό μαθητές ή οικογένειες που κατά τη γνώμη του χρήζουν βοήθειας (το «Συντονιστικό» θα επιφορτισθεί με το καθήκον διαπίστωσης της ακρίβειας των στοιχείων).

«Συντονιστικό των Σχολικών Κοινοτήτων

για την Κοινωνική Αλληλεγγύη»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos