Πάρος: 3ος Ποδηλατικός Γύρος Πάρου - Μια γιορτή του Ποδηλάτου και του Περιβάλλοντος...(Βίντεο)

10 Ιουνίου 2013 00:09

Διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Πάρου, μια αθλητική γιορτή αφιερωμένη στο ποδήλατο και τη φιλικότητά του μέσου αυτού προς το περιβάλλον, που έχει πλέον γίνει θεσμός για το νησί.

Ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου διοργανώθηκε από την Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Π σε συνεργασία με τον  Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου και συμμετείχαν σ΄ αυτόν πάνω από  200 ποδηλάτες, διπλάσιος σχεδόν αριθμός από πέρυσι.
Εκτός από τους ποδηλάτες της Πάρου, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών από την υπόλοιπη Ελλάδα. Μετά την εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα που δόθηκε στην Παροικία, οι ποδηλάτες κάλυψαν μια διαδρομή 64 χιλιομέτρων διερχόμενοι από όλα σχεδόν τα χωριά του νησιού.

Κατευθύνθηκαν από τον Βουτάκο στην Αλυκή, στην Αγκαιριά, στο Άσπρο Χωριό, στο Δρυό, στον Λογαρά, στο Πίσω Λιβάδι, στη Μάρπησσα, στα Μάρμαρα, στον Πρόδρομο, στις Λεύκες, στον Κώστο, στη Νάουσα και τέλος στις Καμάρες απ΄ όπου τερμάτισαν στο λιμάνι της Παροικίας.
Μετά τον ποδηλατικό αγώνα απονεμήθηκαν στους αθλητές αναμνηστικά έπαθλα στην πλατεία της Μαντώς στην Παροικία.
Σημαντική η συνδρομή της αστυνομίας με μοτοσυκλέτες, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Κυκλάδων -  που για ακόμα μια φορά ήταν παρούσα όπως κάνει πάντα στις περισσότερες διοργανώσεις στο νησί της Πάρου και της Αντιπάρου, καθώς και αρκετών εθελοντών κατά μήκος της διαδρομής.
Η ΕΟΔ πιο συγκεκριμένα συμμετείχε με τέσσερα ΙΧ και τρεις μοτοσυκλέτες, 9 μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων (συμπεριλαμβανομένου ιατρού)συμμετείχαν στον 3ο Ποδηλατικό Γύρο της Πάρου, το Σάββατο 8-6-2013, υποστηρίζοντας τις επικοινωνίες και φροντίζοντας για την ασφάλεια των αθλητών κατά τη διαδρομή.Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις οι οδηγοί στους δρόμους της Πάρου, όχι μόνο δεν πρόσεχαν τους ποδηλάτες αλλά αγνοούσαν και τις υποδείξεις των εθελοντών.
{vsig}eod-10-06-13{/vsig}

Ο ωραίος αυτός και θεαματικός ποδηλατικός αγώνας που πρoσέλκυσε ως συμμετέχοντες αλλά και ως κοινό πολλούς συμπολίτες μας ανέδειξε την χρήση του ποδηλάτου, του φιλικότερου ως προς το περιβάλλον μέσου μετακίνησης όχι μόνο ως αθλητικού θεάματος αλλά και ως τρόπου ζωής και φυσικής άσκησης σε αρμονία με τη φύση και την υγεία του σώματος και του πνεύματος για μικρούς και μεγάλους.

Το parianostypos.gr, κατέγραψε και σας παρουσιάζει σε δύο μoναδικά βίντεο εικόνες από τη ζωντάνια και το σφυγμό του 3ου Ποδηλατικού Γύρου Πάρου.

Πατήστε εδώ για τα βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos