Πάρος: Επιστολή Συντονιστικού για την Υγεία σε Υπουργό Υγείας

01 Ιουλίου 2013 15:56

Κύριε Υπουργέ, Οι φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου εκφράζουν τη λύπη τους, γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου

σας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11/2/2013, ότι θα δώσει λύση το αργότερο μέχρι τις 30/4/2013 στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη της Πάρου και της Αντιπάρου, δεν έχει υλοποιηθεί απολύτως τίποτε.

H ανωτέρω δέσμευση του Υπουργείου, δόθηκε στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν όλοι οι φορείς των νησιών μας, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή 800 και πλέον συμπολιτών μας στις 11/2/13 και παράδοση στον προκάτοχό σας Υπουργό κ. Λυκουρέντζο 6.500 υπογραφών παριανών και αντιπαριωτών πολιτών.

Οι φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου σας επισημαίνουν ότι τα 2500 παιδιά των νησιών μας παραμένουν χωρίς παιδίατρο και παρά τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Πάρου δεν έχει σταλεί ούτε κλιμάκιο γιατρών, για να εξετάσει τα παιδιά εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Κέντρο Υγείας της Πάρου παραμένει με ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα μειωθεί και άλλο, αφού νοσηλεύτρια που υπηρετεί με απόσπαση, την 1η Αυγούστου επιστρέφει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, που είναι η οργανική της θέση.

Το παράρτημα του ΕΚΑΒ αδυνατεί να λειτουργήσει όλο το 24ωρο, αφού από τις 11 οργανικές θέσεις του παραρτήματος είναι καλυμμένες μόνο οι 5.

Το υγειονομικό αεροπλάνο του Βελεντζείου Ιδρύματος παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος, με αποτέλεσμα η μεταφορά ασθενών που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης να γίνεται με πλωτά στο Νοσοκομείο της Σύρου, πληρώνοντας το Δημόσιο μεγάλα ποσά σε ιδιώτες.

Οι συμβάσεις τριών επικουρικών γιατρών λήγουν στις 15 του προσεχούς Οκτωβρίου και στις 28 και 29 τους προσεχούς Νοεμβρίου και σας το γνωστοποιούμε εγκαίρως, για να μην στερηθούν τα νησιά μας τις ειδικότητες του παθολόγου, του καρδιολόγου και του γυναικολόγου, που μας είναι τελείως απαραίτητες.

Κύριε Υπουργέ,

Η τουριστική Πάρος υποδέχεται για άλλη μια φορά τους επισκέπτες της, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή στο Κέντρο Υγείας για να αντιμετωπίσει τα έκτακτα περιστατικά που είναι πολλά και μας εκθέτουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, να δώσει λύση και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον 5ο μήνα από τη συνάντηση της 11ης Φεβρουαρίου, την έχει ήδη εκθέσει ανεπανόρθωτα στην τοπική μας κοινωνία.

Για εμάς, τους πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου, τα αιτήματά μας, κρίνονται απολύτως δίκαια, ιεραρχημένα, εφικτά και υλοποιήσιμα και αποτελούν το στοιχειώδες υπόβαθρο παροχής και λειτουργίας της δημόσιας υγείας στα νησιά μας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι, όταν 2.500 παιδιά παραμένουν επί χρόνια χωρίς την κάλυψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Πάρου;

Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε τέλος επίσημα, ότι έπειτα από πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των Φορέων των νησιών μας, και εφόσον παραμείνει η μέχρι τώρα αρνητική κατάσταση, θα προβούμε με τη λήξη της θερινής περιόδου, σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας στη Δημόσια Υγεία και στη Νησιωτικότητα.

Το Συντονιστικό Πάρου Αντιπάρου για την Υγεία

Βλαχογιάννης Χρήστος, Δήμαρχος Πάρου

Λεβεντάκης Γιάννης Δήμαρχος Αντιπάρου

Πατήρ Κυδωνιεύς Δημήτριος, Εκπρόσωπος τοπικής Εκκλησίας

Αργουζής Κώστας, Πρώην Δήμαρχος Πάρου

Ακάλεστος Ευριπίδης, Δημοτικός Σύμβουλος

Αλιπράντης Αποστόλης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάρου

Γεωργιάδης Δημήτρης, Πρόεδρος εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Γουρδούκης Ηλίας, Γυμνασιάρχης Γυμνασίου Πάρου

Γρηγοράσκου Φιλία, Εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Πάρου

Δαβανέλος Αντώνης, Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Πάρου

Κάγκανη Άννα, Δημοτική Σύμβουλος

Μανούσος Στέλιος, Εκπρόσωπος ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου

Μαρινόπουλος Θανάσης, Επιχειρηματίας

Τρίχα Σταυρούλα, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πάρου

Χουλιάρας Σωτήρης, Αρχιτέκτων

Κοινοποίηση:

Γραφείο Πρωθυπουργού

Πολιτικά κόμματα

Βουλευτές Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos