Πάρος: Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα το Κέντρο Υγείας δίχως νοσηλεύτριες

03 Αυγούστου 2013 15:00
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η νοσηλεύτρια Μαρία Σιφναίου έμεινε μόνη της για να τα φέρει βόλτα σε ολόκληρο το Κέντρο Υγείας Πάρου
οι ανάγκες του οποίου αρχές Αυγούστου, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, είναι πάρα πολλές.

Η δεύτερη νοσηλεύτρια, πρέπει να απουσιάζει από το Κ.Υ. Πάρου σε τακτά χρονικά διαστήματα για προσωπικούς λόγους. Με απόσπαση από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στο Κ.Υ. Πάρου ήταν η νοσηλεύτρια Νίκη Καρακεκέ. Η απόσπασή της όμως έληξε και πρέπει να επιστρέψει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ήδη έχουν γίνει ενέργειες για παραμονή της στο Κ.Υ. Πάρου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας υπάρχει θετική εξέλιξη στο θέμα.

Μια ακόμη νοσηλεύτρια που εργαζόταν στο Κ.Υ. Πάρου ήταν η Δέσποινα Γεμελιάρη που αποχώρησε προσφάτως αφού συνταξιοδοτήθηκε.

Να υπενθυμίσουμε ότι για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες σε νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει το Κ.Υ. Πάρου να έχει έξι νοσηλεύτριες.

Θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ...

Όσον αφορά τη στελέχωση του ΕΚΑΒ του Κ.Υ. Πάρου οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένονται δυο ΕΚΑΒίτες για να βγαίνουν τουλάχιστον οι βάρδιες του και να είναι σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, πράγμα που σήμερα αυτό δεν συμβαίνει.

Από τις 1 Αυγούστου επέστρεψε στο Κέντρο Υγείας Πάρου και έπιασε δουλειά, για τρεις μήνες, ο καρδιολόγος Δημήτρης Ξάνθης. Η παρουσία του κ. Ξάνθη στο Κ.Υ. Πάρου είναι σημαντική γιατί προσφάτως ολοκλήρωσε επιστημονική εκπαίδευση στην υποειδικότητα της εντατικολογίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι το Κ.Υ. Πάρου απέκτησε, έστω για τους επόμενους τρεις μήνες, έναν εξειδικευμένο γιατρό που θα μπορεί να προσφέρει στη διασωλήνωση, στη σταθεροποίηση και στην προετοιμασία του ασθενή για διακομιδή.

Οι οκτώ γιατροί που υπηρετούν αυτή τη χρονική στιγμή στο Κέντρο Υγείας Πάρου είναι: Παναρίτης ακτινολόγος, Κλαψάκης ορθοπεδικός, Χατζηγεωργίου καρδιολόγος, Προκοπίου γυναικολόγος, Γρυλλάκης παθολόγος, Καλιακάτσας μικροβιολόγος, Μαλιωτάκης χειρούργος, Τζανίδης γενικής ιατρικής.

Φυσικά παιδίατρος δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει στο αμέσως χρονικό διάστημα στο Κ.Υ. Πάρου...

Στο Κ.Υ. Πάρου υπηρετούν αυτή τη χρονική στιγμή και τέσσερις αγροτικοί γιατροί που δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για όλες τις ιατρικές μονάδες του νησιού.

Όσον αφορά το υγειονομικό αεροσκάφος της Πάρου εξακολουθεί να βρίσκεται ακινητοποιημένο και αν δεν πετάξει μέχρι τον Σεπτέμβριο τότε θα κλείσει έναν χρόνο χωρίς αεροδιακομιδές, αφού από τον Σεπτέμβριο του 2012 μετά την ετήσια συντήρησή του μένει καθηλωμένο στο έδαφος...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos