×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αυτός είναι ο αξονικός τομογράφος που θα έρθει στο Κέντρο Υγείας Πάρου

14 Νοεμβρίου 2013 08:25

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο αξονικός τομογράφος που σύντομα θα βρίσκεται στην Πάρο εκτός απροόπτου.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες  του psts.gr o αξονικός τομογράφος είναι από το 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ (που πρόσφατα έκλεισε), ενώ ακριβώς τον ίδιο τομογράφο διαθέτει και το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού και χαρακτηρίζεται ως αρκετά αξιόπιστος αφού κατά την ημερήσια λειτουργία του στο νοσοκομείο ξεπερνάει τις 100 αξονικές.
Ο αξονικός τομογράφος θα πρέπει να έχει μεταφερθεί από το χώρο του θεραπευτηρίου του ΙΚΑ το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου ώστε στη συνέχεια να ακολουθηθεί η διαδικασία μετάβασής του στην Πάρο.
Στη συνέχεια και πάντα σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας θα πρέπει να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να επενδυθεί ο χώρος, το δωμάτιο εξέτασης  που θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Η ακτινοπροστασία εφαρμόζεται στις τοιχοποιίες του δωματίου με φύλλα μολύβδου συγκεκριμένου πάχους και ύψους, ενώ για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας απαιτείται μελέτη από ακτινοφυσικό.
Θα εκπαιδευτούν δύο χειριστές για τον αξονικό τομογράφο οι οποίοι και θα μεταβούν στον Ερυθρό Σταυρό για λίγες ημέρες και από τα όσα γνωρίζουμε θα είναι οι κύριοι Παναρίτης και Νίνος.

Επίσης να σημειωθεί ότι ο μολυβδύαλος που χρησιμοποιείται ως θωράκιση μεταξύ του δωματίου εξέτασης και του δωματίου του χειριστή και είναι αρκετά ακριβός  θα παραχωρηθεί στο κέντρο υγείας Πάρου.
Ο αξονικός τομογράφος σημαίνει διαγνωστική αναβάθμιση ενώ ταυτόχρονα θα καταστήσει το κέντρο υγείας της Πάρου το μοναδικό στις κυκλάδες που θα διαθέτει το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos