Οι μισθοί των « μπόις» που δήθεν τιμωρούν τα « golden boys»

20 Φεβρουαρίου 2012 20:41

Τα golden boys και τα κάθε λογής « χρυσά παιδιά», στα οποία επιχειρήθηκε να φορτωθεί η καπιταλιστική κρίση λόγω του θανάσιμου αμαρτήματος της « απληστίας» τους, χωρίς καμία διάθεση

επιείκειας απέναντί τους, ας είμαστε ειλικρινείς: μια « δουλειά» ανέλαβαν να κάνουν. Τη μόνη που ενδιαφέρει και επιδοκιμάζει ο κόσμος της αγοράς, δηλαδή του κεφαλαίου. Να βγάζουν κέρδη για τους γίγαντες επιχειρηματικούς ομίλους.

Με αφορμή, πάντως, ότι ως τιμωροί των golden boys μεταξύ άλλων ποζάρουν και οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ας δούμε τι σόι « μπόις» είναι αυτοί οι τελευταίοι και ποιό το αντιμίσθιο που λαμβάνουν συμμετέχοντας στα ηγετικά κλιμάκια των παραπάνω ευαγών μηχανισμών και ιδρυμάτων.

Ευρωπαϊκή Ενωση

Ο εκάστοτε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, εν προκειμένω ο Μπαρόζο, αμείβεται ετησίως με 355.000 ευρώ. Εδώ δεν περιλαμβάνονται τα ποσά που λαμβάνει για έξοδα παραστάσεως, κατοικίας, μετακινήσεων κ.λ.π. Σημειωτέον ότι μόνο τα έξοδα παραστάσεως και μετακινήσεων του Μπαρόζο ανήλθαν το 2009 στα 720.000 ευρώ. Επίσης, ο ( εκάστοτε ) Μπαρόζο, άμα τη λήξει της θητείας του, έχει εξασφαλίσει εφ' όρου ζωής σύνταξη ύψους 62.000 ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος της ΕΕ, εν προκειμένω ο Ρομπάι, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο Μπαρόζο, έχουν επίσης εξασφαλίσει απολαβές ύψους 200.000 ευρώ ετησίως και επί τρία χρόνια μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις τους, με αιτιολογικό την ενίσχυσή τους από την ΕΕ για την « επαγγελματική τους επανένταξη» ( ! ) μετά τη λήξη της θητείας τους...

Οι αντιπρόεδροι της ΕΕ αμείβονται με 300.000 ευρώ ετησίως.

Οι επίτροποι της ΕΕ λαμβάνουν ετησίως 240.000 ευρώ, δικαιούνται 36.000 ευρώ ως έξοδα κατοικίας, εισπράττουν 7.300 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως, έχουν πλήρη κάλυψη εξόδων μετακινήσεων, ενώ μεταξύ άλλων λαμβάνουν 40.000 ευρώ ως έξοδα εγκατάστασης.

Συνολικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέραν των μισθών των μελών της, στοίχισε μέσα στο 2009 ποσό 4.000.000 ευρώ που πήγαν σε έξοδα παραστάσεως, δώρα, γεύματα, ταξίδια και γκόλφ...

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ο εκάστοτε πρόεδρος της ΕΚΤ, εν προκειμένω ο Τρισέ, βάσει των στοιχείων του 2007, αμείβεται με το ποσό των 345.000 ευρώ ετησίως, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποδοχές που λαμβάνει για έξοδα κατοικίας.

Οι αντιπρόεδροι της ΕΚΤ εισπρέττουν 296.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπολογίζονται οι λοιπές παροχές.

Συνολικά, για τα έξι μέλη του Διευθυντηρίου της ΕΚΤ ξοδεύτηκε το 2007 για αμοιβές ποσό ύψους 1.600.000 ευρώ, στο οποίο δε συμπεριλβάνονται λοιπές παροχές ( έξοδα κατοικίας, μετακινήσεις κ.λ.π.).

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ο εκάστοτε πρόεδρος του ΔΝΤ, όπως ο « σοσιαλιστής» Ντομινίκ Στρός-Καν, αμειβόταν ετησίως με 421.000 δολάρια και δικαιούνταν επιπλέον επίδομα ύψους 75.000 δολαρίων. Βάσει του συμβολαίου του τα κάθε είδους έξοδά του ήταν πλήρως καλυμμένα, ενώ διέθετε κάθε λογής υπηρετικό προσωπικό, από σωφέρ μέχρι μάγειρα...Σήμερα τη θέση του την έχει η κυρία Λαγκάρντ.

Οταν λοιπόν τα βράδια τους ακούτε από τα δελτία των οκτώ να μας απευθύνουν οδηγίες για το πως θα σωθεί η οικονομία της χώρας, να θυμάστε ότι ο ετήσιος μισθός τους είναι 2.900% ( δύο χιλιάδες εννιακόσια τα εκατό, μεγαλύτερη χάρη έχει ολογράφως) μεγαλύτερος από έναν εργαζόμενο που αμοίβεται με 1.000 ευρώ το μήνα.Αν υπάρχει τέτοιος εργαζόμενος.

Να το δούμε κι' αλλιώς. Ενας εργαζόμενος για να « πιάσει» τον μισθό ενός χρόνου – απ' τα παραπάνω « μπόις» - πρέπει να δουλεύει τριάντα χρόνια!!! Λέτε να τους έπιασε η ευαισθησία για το « πόπολο»;

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos