Κατασκευή 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου

20 Φεβρουαρίου 2012 20:28

Στις 15-2-2012 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα συζήτησης «Κατασκευή 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου».

Πληροφορήθηκα ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ειπώθηκαν πολλά και μάλιστα από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων τα οποία δεν ευσταθούν και ως εκ τούτου συμπεραίνω ότι τα όσα ειπώθηκαν αν δεν οφείλονται σε άγνοια τότε οφείλονται σε σκοπιμότητα. Γι' αυτό θεωρώ απαραίτητο να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις ώστε κάθε γονέας να εξάγει τα συμπεράσματά του:

1. Κατ' αρχήν θέλω να ενημερώσω ότι από κανέναν δεν έλαβα πρόσκληση να παραστώ στη συνέλευση τόσο εγώ όσο ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γι' αυτό εκπλήσσομαι που έμεινε αναπάντητος ο σχολιασμός της απουσίας μου και της μη εκπροσώπησης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Το έργο του 2ου Γυμνασίου Πάρου ανατέθηκε με την με αριθμό Δ1/ο/3144/1-9-2010 Κοινή Υπουργική Απόφαση στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.» μαζί με άλλα 76 έργα και συγκεκριμένα σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 της παραπάνω απόφασης, η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» αναλαμβάνει την ευθύνη για την ωρίμανση των έργων, ήτοι για την ολοκλήρωση/επικαιροποίηση των μελετών καθώς και για την προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και επίσης σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 «η χρηματοδότηση των πάσης φύσεως δαπανών για την υλοποίηση του έργου (εκτός απαλλοτριώσεων) θα γίνει με επιχορήγηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Α.Ε.» από το Π.Δ.Ε. του εποπτεύοντος υπουργείου (ΣΑΕ του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων).

3. Γνωρίζουμε και αυτό προκύπτει από αλληλογραφία, ότι από τις αρχές του 2011 η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ζητούσε με έγγραφό της προς το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη μεταβίβαση των πιστώσεων και τη δημιουργία νέων εναρίθμων ώστε να προχωρήσει όσο γίνεται γρηγορότερα στην υλοποίηση των έργων. Μέχρι σήμερα, μετά την πάροδο ενός έτους και πέντε μηνών, ακόμα αυτό δεν έχει επιτευχθεί χωρίς να γνωρίζουμε γιατί.

4. Για τη μελέτη του έργου προβλέπεται χρηματοδότηση ποσού 400.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Σ.Α.Μ.Π. 067/3, της οποίας η μεταφορά στη Σ.Α.Μ. 071/4 ζητήθηκε με το υπ' αρίθμ. 3828/9-11-2011 έγγραφο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν:

α) Πρακτικό της Επιτροπής καταλληλότητας για την αγορά οικοπέδου με το οποίο κρίνεται κατάλληλο το αγροτεμάχιο για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου.

β) Θεωρημένο κτιριολογικό πρόγραμμα (46443/ΣΤ1/27-4-2011) έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Προγραμματισμού του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

γ) Υπάρχει τεύχος προκήρυξης και φάκελος του έργου «Μελέτη 2ου Γυμνασίου Παροικίας» τα οποία είχαν συνταχθεί για λογαριασμό της τότε Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων.

Με βάση τα παραπάνω εκτιμάμε ότι η προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου μελετητή μπορεί να γίνει άμεσα.

5. Ουδέποτε ζητήθηκε από επίσημο φορέα κάποια διευκόλυνση ή συνδρομή του Δήμου για την εκπόνηση της μελέτης ή οτιδήποτε άλλο που θα βοηθούσε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε το αυτονόητο ότι για το Δήμο δεν ήταν και δεν είναι σωστό να προβεί σε κάποια ενέργεια σχετική μ' ένα έργο το οποίο έχει ανατεθεί σε κάποιον άλλο φορέα χωρίς να του ζητηθεί.

6. Είναι ανάξιος σχολιασμού ο ισχυρισμός μερικών να δοθούν χρήματα από άλλα έργα καθ' ότι το κάθε πρόγραμμα χρηματοδοτεί συγκεκριμένο έργο το οποίο εγκρίνεται μετά την υποβολή ολοκληρωμένης μελέτης και φακέλου με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

7. Όσο και αν το επιθυμούν και το επιδιώκουν μερικοί δεν θα επιτευχθεί ο στόχος τους να θεωρηθεί υπεύθυνος ο Δήμαρχος Πάρου για το γεγονός ότι η υλοποίηση των (77+2) έργων που ανατέθηκε στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.» δεν προχώρησε μέχρι σήμερα με το ρυθμό που όλοι μας επιθυμούμε.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι το παιχνίδι που παίζεται δηλ. το πιγκ-πογκ της μεταβίβασης των ευθυνών, το γνωρίζουμε όλοι στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν πρόκειται να το ανεχθούμε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos