Σιγά μην το παρουσίαζαν τα κανάλια

03 Μαρτίου 2012 23:52

Και όμως από χθες έχουν μεροκάματα που ξεκινούν από 78,75 ευρώ μεικτά.Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα.Φτάνει να το πιστέψουμε.

Στα πόστα τους με ψηλά το κεφάλι επέστρεψαν από χτες οι εργαζόμενοι των 8 από τις 10 εργολαβικές επιχειρήσεις που δουλεύουν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.Μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα και συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα τους επέβαλαν την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για το 2012.

Παρά την προσπάθεια εργολάβων και συγκυβέρνησης,παρά την τρομοκρατία οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και τα μεροκάματα πείνας δεν πέρασαν.Αποδείχτηκε στην πράξη αυτό που λέμε ότι όλα κρίνονται στους χώρους δουλειάς,στη δύναμη των εργαζομένων όταν είναι οργανωμένοι,αποφασισμένοι και έχουν ισχυρά ταξικά συνδικάτα.

Υπερασπίστηκαν και κατοχύρωσαν μεροκάματα που μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.Συγκεκριμένα:

Μεροκάματο 100,80 ευρώ μεικτά και 7ωρο για τους τεχνίτες ηλεκτροσυγκολλητές,λεβητοποιούς,ελασματουργούς,φλογοχειριστές,σωληνουργούς,λαμαρινάδες,εφαρμοστές,μηχανοτεχνίτες.

Μεροκάματο 84 ευρώ μεικτά και 7ωρο για τους βοηθούς των παραπάνω ειδικοτήτων.

Μεροκάματο 97,65 ευρώ μεικτά και 7ωρο για τους τεχνίτες σκαλωσατζήδες,μονωτές και για τους βοηθούς τους μεροκάματο 78,75 ευρώ μεικτά.

Μεροκάματο 99 ευρώ μεικτά και 7ωρο για τους ηλεκτροτεχνίτες και για τους βοηθούς τους μεροκάματο 84,24 ευρώ μεικτά.

Μεροκάματο 88 ευρώ μεικτά και 7ωρο για τους αμμοβολιστές,

χρωματιστές,υδροβολιστές και για τους βοηθούς τους 80,50 ευρώ μεικτά.

Μεροκάματο 125 ευρώ μεικτά και 7ωρο για τους τεχνίτες κατεργασίας ξύλου(καραβομαραγκούς)και για τους βοηθούς 100,70 ευρώ μεικτά.

Η πλάστιγγα σιγά-σιγά θα αρχίζει να γέρνει προς την άλλη πλευρά όταν υπάρχουν συνδικάτα που με μαχητικότητα,με πνεύμα αυτοθυσίας,με πνεύμα αξιοπρέπειας θα μάχονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και δεν θα χαριεντίζονται στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου»για το πόσο λιγότερο θα εξαθλιώνουν τη ζωή της κάθε λαϊκής οικογένειας.Αυτή είναι η μόνη λύση σήμερα.Ή εμείς ή αυτοί.

(Σημείωση).Παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες της εργοδοσίας να τους διασπάσει και να σπάσει τον περήφανο αγώνα τους,οι απεργοί χαλυβουργοί για 125 μέρες σήμερα,συνεχίζουν τον αγώνα τους κρατώντας ψηλά το κεφάλι.

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Πιστεύετε ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βοηθούν στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της Πάρου; (π.x Κέντρο Υγείας, Σχολικά κτήρια, κ.ά)
Ψηφίστε τώρα !

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos