Αντίπαρος: Ενωτική Κίνηση Προόδου

03 Μαϊος 2012 14:39

Ο δήμαρχος Αντιπάρου κ. Λεβεντάκης στην εισήγησή του για τον προϋπολογισμό του 2012 ανέφερε ότι το προηγούμενο έτος, ήταν έτος οργάνωσης του δήμου, το 2012 θα είναι, για την δημοτική αρχή, έτος των έργων.

Ήδη βρισκόμαστε στον 5ο μήνα του έτους και επικρατεί παντού «άπνοια».

Η «οργάνωση» του δήμου που επιτεύχθηκε(!!) το προηγούμενο έτος, αρχίζει να αποδίδει καρπούς˙ το Πάσχα πέρασε, η τουριστική κίνηση δειλά-δειλά ξεκίνησε και το μοναδικό αξιοθέατο του νησιού μας, το περίφημο σπήλαιο σταλακτιτών δεν έχει ανοίξει ακόμη.

Εκατοντάδες μαθητές και περιηγητές ήθελαν να επισκεφθούν αυτό το αξιοθαύμαστο μνημείο της φύσης, δυστυχώς όμως αυτό παραμένει «ερμητικά κλειστό» λόγω της ανοργανωσιάς που επικρατεί στο δήμο μας.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής ήταν, πολλοί από αυτούς να μην επισκεφθούν καθόλου το νησί μας, στερούμενοι το δικαίωμα να απολαύσουν αυτό το αξιοθέατο και παράλληλα οι τουριστικές μας επιχειρήσεις να απολέσουν πολύτιμα έσοδα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Είναι ο ίδιος ο δήμαρχος που όταν ήταν στην αντιπολίτευση «φώναζε» γιατί το σπήλαιο άνοιγε αρχές Απριλίου και όχι πιο νωρίς.

Είναι ο ίδιος ο δήμαρχος που διαρκώς κατήγγελλε την «ανυπαρξία» της προηγούμενης κοινοτικής αρχής.

Είναι, τέλος, ο ίδιος ο δήμαρχος που έχει χαθεί στα σπηλαιώδη μονοπάτια της ανυπαρξίας του.

Για το καλό του τόπου μας, για το καλό όλων μας, επιτέλους ο δήμος ας λειτουργήσει ένα τουλάχιστον από τα λίγα αξιοθέατα του νησιού μας.

Στην Αντίπαρο αξίζει μια καλύτερη τύχη, όχι όμως αυτή που της προσφέρει η τωρινή δημοτική αρχή.

Ιωάννης Βασιλόπουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού

Ενωτική Κίνηση Προόδου


Ανακοίνωση για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Οι αυξημένοι πληθυσμοί των κουνουπιών κατά τη θερινή περίοδο μπορεί να επηρεάσουν την τοπική οικονομία αλλά και να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών στον άνθρωπο (Ιός Δυτικού Νεί-λου, ελονοσία, δάγκειος πυρετός).

Αξιολογώντας αυτούς τους κινδύνους και επειδή o Δήμος δεν ανέλαβε φέτος έγκαιρα να διενεργήσει πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, με σκοπό η καταπολέμηση αυτή να αρχίσει στο στάδιο των προνυμφών, ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και ελάττωση του πολλαπλασιασμού των, γι' αυτό το λόγο ο συνδυασμός μας με το παρόν Δελτίο τύπου επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες αλλά και να τους απευθύνει έκκληση, ώστε ο καθένας στην οικία του, την επιχείρησή του ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους, να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου φέτος να έχουμε τη μικρότερη όχληση από τα επιβλαβή αυτά έντομα και να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών των οποίων αποτελούν φορείς.

Προτεινόμενα μέτρα πρόληψης είναι τα κάτωθι:

• Καθαρισμός αγριόχορτων και βλάστησης σε κτήματα που γειτνιάζο-υν με επιφανειακά νερά.

• Κάλυψη με σήτες των αγωγών εξαερισμού των βόθρων.

• Απομάκρυνση των στάσιμων νερών (π.χ. λεκάνες, πιατάκια γλα-στρών).

• Κάλυψη ή απομάκρυνση παλιών λάστιχων που συσσωρεύουν νερό.

• Πότισμα κατά προτίμηση το πρωί.

• Συχνός καθαρισμός και ψεκασμός σε στάβλους ζώων.

• Τακτική ανανέωση του νερού σε ποτίστρες ζώων και γούρνες.

Ενωτική Κίνηση Προόδου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos