Ενέργειες Τουριστικής Προβολής 2012 Δήμου Πάρου

11 Φεβρουαρίου 2013 20:40

Πρωταρχικό κριτήριο που ελήφθη υπόψη ήταν ο σχεδιασμός προγράμματος που να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο

στις ανάγκες του επαγγελματία του Τουρισμού στην Πάρο με δεδομένο το περιοριστικό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου. Για το λόγο αυτό, στοχεύσαμε στην προσέγγιση σημαντικών αγορών ενδιαφέροντος μέσω συμμετοχών σε εκθέσεις τουρισμού, και παράλληλες πρωτότυπες και σύγχρονες ενέργειες - δράσεις για την ενδυνάμωση της παρουσίας μας σε αυτές πάντα σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Τουρισμού του νησιού.

Οι αγορές στις οποίες η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να στοχεύσει είναι οι εξής:

Σκανδιναβικές χώρες, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Λονδίνο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Αυστρία για το 2012 και στην συνέχεια άνοιγμα και στην αγορά του Ισραήλ και της Τουρκίας.

Η φιλοξενία δημοσιογραφικών αποστολών και η οργάνωση press trips με σκοπό την γνωριμία τους με τον προορισμό,(τα ήθη τα έθιμα και τις ομορφιές του), ήταν και είναι ένας από τους στόχους που επίσης είχαμε θέσει. Η επιτόπου παρουσία των δημοσιογράφων είναι ο καλύτερος τρόπος διασφάλισης της δημοσιότητας σε ΜΜΕ του εξωτερικού αλλά και σε Ελληνικά ΜΜΕ χωρίς μεγάλο κόστος.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμμετοχή στις εκθέσεις:

1) WTM (Λονδίνο)

2) ITB (Bερολίνο)

3) ΜΙΤΤ (Μόσχα)

4) BIT (Μιλάνο)

• Εντυποδιανομή στις Εκθέσεις:

1)Salon se Vacances (Βρυξέλλες), 2)ΜΑΤΚΑ (Φινλανδία), 3)FERIE FOR ALLE (Δανία), 4)REISELIV* (Νορβηγία) ,5)TUR (Σουηδία)

• Καταχωρήσεις σε Έντυπα (2σέλιδο σαλόνι): 1) Kalimera Hellas: έκδοση Νορβηγίας, 2)Kalimera Grekland έκδοση Σουηδίας, 3) Kalimera Graekenland: έκδοση Δανίας, 4)Kalimera Kreikka: έκδοση Φινλανδίας

• Eνέργειες δημοσίων σχέσεων:

Φιλοξενίες ομάδων δημοσιογράφων από:

1. Μεγάλη Βρετανία (2 αποστολές),

2. Ολλανδία (2 αποστολές),

3. Ισπανία, 2 δημοσιογράφοι από το περιοδικό LING VUELING

4. Ουκρανία (20 μελής αποστολή δημοσιογράφων και τουρ. Πρακτόρων),

5. Ρωσία (20 μελής αποστολή δημοσιογράφων και τουρ. Πρακτόρων),

6. Γερμανία (5 μελής αποστολή)

7. Ρωσία (10 μελής αποστολή σε συνεργασία με το Πατριαρχείο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) με σκόπο την κάλυψη των εορτασμών του 15 Αύγουστου στην Παροικιά

8. Ισπανία, δύο δημοσιογράφοι από τον μεγαλύτερο Ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό οι οποίοι εργάζονται και σε εταιρεία παραγωγής και συνέλεξαν υλικό το οποίο θα διανεμηθεί και σε άλλα μέσα έμειναν από 14/8- 17/8/2012

ΣΚΟΠΟΣ: Η γνωριμία τους με τον προορισμό και η ενίσχυση των προσπαθειών για ανατροπή του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε την περασμένη χρονιά μέσω των δημοσιευμάτων που θα προκληθούν.

Προωθητικές ενέργειες:

1. Παρουσίαση του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και κοινό στην Ολλανδία και το Βέλγιο ως «ιδανικός προορισμός διακοπών» μετά από πρόσκληση του ΕΟΤ Ολλανδίας και του Δημάρχου του ΒEVEREN αντίστοιχα

2. Εμφάνιση της Πάρου ως υποστηρικτή - χορηγού σε μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στην Παβία της Ιταλίας, για το Μίκη Θεοδωράκη στο Μιλάνο, με ερμηνευτή τον κ. Καλογιάννη όπου μοιράστηκαν έντυπα και έγινε κλήρωση δωρεάν διαμονής σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πάρο.

3. Παρουσία της Πάρου μέσα σε κιόσκι «Πάρος», διακοσμημένο ανάλογα και κλήρωση 5 δωρεάν 4ήμερων διαμονών σε θαλάσσιο Πάρκο στην Ιταλία σε εκδήλωση που έγινε πριν 15 ημέρες με σκοπό την προβολή της Πάρου ως «ιδανικό οικογενειακό προορισμό» που ήταν και το θέμα της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση συμμετείχε μόνο η Πάρος από τις Κυκλάδες και η συμμετοχή από χώρες της Ευρώπης ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

4. Διανομή προωθητικού υλικού σε εμπορικά καταστήματα της συνοικίας Brera Ιταλίας παράλληλα με την έκθεση του Μιλάνου

5. Φιλοξενία του Ρωσικού τηλεοπτικού συνεργείου από το μεγαλύτερο κρατικό κανάλι της Ρωσίας «Μy Planet" με σκοπό την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τα Ορλωφικά για 14 ημέρες. Η ενέργεια αυτή έγινε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ρωσία.

6. Συμμετοχή της Πάρου ως υποστηρικτής των διεθνών Ιστιοπλοϊκών αγώνων που έγιναν στην Μαδέρα και το Cadiz με διανομή προωθητικού υλικού που δημιουργήθηκε γι΄αυτό το σκοπό. Στόχος η ανάδειξη της Πάρου ως ιδανικός προορισμός για θαλάσσια σπορ. Το λογότυπο της Πάρου «ΙMAGINE PAROS" υπήρχε σε πάρα πολλά σημεία με σημαίες, αφίσες κτλ. Από την ενέργεια αυτή δημιουργήθηκε ένα promo video στο οποίο μιλούν μερικοί από τους διασημότερους surfers για την Πάρο και την εμπειρία τους όταν την επισκέφτηκαν, το οποίο προβάλλεται σε όλα τα social media, το site του Δήμου καθώς και στα sites του ΕΟΤ, της Μεγ. Βρετανίας και άλλων αγγλόφωνων χωρών.

Η προσπάθεια της Πάρου αυτή, ταξίδεψε σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου και παρουσιάστηκε από πολλά blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πάρα πολύ καλά σχόλια.

7. Συμμετοχή σε εκδήλωση (Νοέμβριος 2012) για την Τουριστική προβολή της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία της Αργεντινής. Προσκεκλημένοι ήταν οι σημαντικότεροι Πράκτορες της Αργεντινής.

8. Συμμετοχή σε μία από τις 10 μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές του κόσμου στην Αμβέρσα του Βελγίου (8-12 Δεκεμβρίου) με σκοπό την προβολή του προορισμού και των τοπικών προϊόντων στην καρδιά την πόλης ακριβώς κάτω από το Δημαρχείο.

ΕΛΛΑΔΑ

Εξειδικεύοντας το θέμα στην Ελληνική αγορά σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα με προσοχή και σύνεση, δεδομένων των εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών πόρων του Δήμου. Στόχος μας ήταν να «αγγίξουμε» το κοινό με μία δέσμη από διαφορετικές ενέργειες όπως συμμετοχή σε προωθητικές ενέργειες όπως ραδιοφωνικοί διαγωνισμοί, συνεντεύξεις δημάρχου και μελών της επιτροπής σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, προβολή μέσω αλυσίδων καταστημάτων, υπαίθρια διαφήμιση σε πλάτες λεωφορείων κ.α. πρωτότυπες ενέργειες.

Ειδικότερα:

Προωθητικές ενέργειες

1. Στα καταστήματα "Metropolis" που άρχισε στις 15 Μαΐου και έληξε στις 31 Μαΐου και η οποία υποστηρίχθηκε με διαφημιστικά spots από τους μουσικούς σταθμούς MAD Radio και MAD TV . Κληρώθηκαν 4 δωρεάν διαμονές σε καταλύματα του νησιού.

2. Από την 1η Ιουνίου έως της 30 Ιουνίου έγινε η διαφήμιση του νησιού σε λεωφορεία της Αθήνας. Καλύφθηκαν οι «πλάτες» σε 6 λεωφορειακές γραμμές της πρωτεύουσας με έμφαση στις 6 μεγαλύτερες διαδρομές (σε ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός μηνός).

3. Από το Πάσχα και έως τον Σεπτέμβριο «έτρεξαν» 13 συνολικά ραδιοφωνικοί διαγωνισμοί σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της Πάρου, προσφέροντας δωρεάν διαμονές με ταυτόχρονη, προβολή του προορισμού, με επιλεγμένα, από εμάς, κείμενα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς , Sport-Fm, EPA, Energy, Dirty , Flash και Nitro, που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ακροατών όλων των ηλικιών και προτιμήσεων σε σχέση με την κοινωνικοοικονομική τους διαστρωμάτωση. Τα κείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δικής μας επιλογής.

4. Δισέλιδη διαφημιστική καταχώρηση (σαλόνι) στο ένθετο TRAVEL BOOK της Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

5. Ολοσέλιδη καταχώρηση το ένθετο «Ταχυδρόμος» της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

6. 3 σέλιδο αφιέρωμα στην Πάρο από το περιοδικό που διανεμήθηκε στα πλοία SEA JET καθώς και στις Εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η εταιρεία Sea jet.

7. Φιλοξενία κατά την περίοδο του Πάσχα τηλεοπτικού συνεργείου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων για την δημιουργία ντοκιμαντέρ για το Πάσχα στην Πάρο και αναφορές γενικότερα για την Άνοιξη στην Πάρο. Το ντοκιμαντέρ θα παραμείνει στην διάθεση του Δήμου και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Άνοιξη στον ΑΝΤ1 και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και σε social media.

8. Φιλοξενία του σκηνοθέτη - παραγωγού, Βασίλη Κατερινόπουλου και τους συνεργάτες του (Ιούλιος 2012) οι οποίοι "χτένισαν" από άκρη σε άκρη την Πάρο συλλέγοντας υλικό για τη 2η Σειρά της εκπομπής", «Ταξιδεύοντας στο φως» ( 7ο επεισόδιο), που θα βγει στον αέρα την Άνοιξη του 2013.

9. Φιλοξενήθηκαν δημοσιογράφοι από τον sport fm, Travel Daily News, εφημερίδα Εxpress, Avopolis με σκοπό την πρόκληση δημοσιευμάτων.

10. Δόθηκαν συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς από τον Δήμαρχο, την πρόεδρο και από μέλη της Επιτροπής Τουρ. Προβολής σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ηλεκτρονικές εφημερίδες καθώς και έντυπες εφημερίδες

Διασφαλίσαμε την επίσκεψη του τηλεοπτικού συνεργείου που αποτελείται από 2 άτομα και ονομάζεται «NOSOLOMÚSICA» και σημαίνει «όχι μόνο μουσική». Είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδίδεται πάνω από 8 χρόνια στον «αέρα» στο κορυφαίο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Ισπανίας «Tele5» που έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των Ισπανών τηλεθεατών σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια. Επισκέφτηκαν το νησί μας στις 14- 17/8/2012 . Θεωρούμε πως ήταν μία σημαντική ευκαιρία να δοθεί έμφαση στα πανηγύρια και τους μεγαλοπρεπείς εορτασμούς του 15Αυγουστου ,στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όμως kite & wind surf, αλλά και την Πάρο κατά την υψηλή περίοδο του Αυγούστου

 Φιλοξενία (σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μιλάνου) Ιταλικής Τηλεοπτικής παραγωγής " Μiss Sailing obiettivo vela alle Cicladi " 8-9/2012

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δέκα επεισοδίων των 25-30 λεπτών έκαστον όπου το πάθος για την ιστιοπλοΐα συνδυάζεται με την επιθυμία της πολύπλευρης γνωριμίας των νησιών των Κυκλάδων, μιας ξεχωριστής σε φυσικό τοπίο και ομορφιάς γωνιάς του πλανήτη μας, πλούσιας σε Ιστορία και πολιτισμό, ήθη και έθιμα. Παρουσιάστηκε σε 33 τηλεοπτικούς σταθμούς σε διάφορα κράτη όπως Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία, Φινλανδία, Κροατία, Κύπρο, Βέλγιο, Αυστρία με μεγάλη θεαματικότητα.

 Eεξασφαλίσαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την ένταξη της Πάρου στην επίσκεψη της 8μελούς τηλεοπτικού συνεργείου της εκπομπής Αυστραλιανή Παραγωγής Classical destinations οι οποίοι επισκέφτηκαν το νησί μας στις 4- 5/9.

 Εξασφαλίσαμε την συμμετοχή μας σε press trip 10 Ολλανδών δημοσιογράφων που θα γίνει στις 14- 16/9 το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, μετά από εισήγησή μας (στην Περιφέρεια), και το γραφείο ΕΟΤ της Ολλανδίας με το οποίο διατηρούμε άριστες σχέσεις μετά και την 3ήμερη παρουσίαση της Πάρου στο γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας τον περασμένο Χειμώνα. (Επισκέφτηκαν την Πάρο και την Νάξο)

Από τις φιλοξενίες των δημοσιογράφων προέκυψαν δεκάδες δημοσιεύματα για το νησί μας με πολύ θετικά σχόλια για τις ομορφιές του.

Επίσης, γυρίστηκαν 2 ελληνικά και 3 ξένα (1 Ιταλικής, 1 Ισπανικής και 1 Αυστραλιανής παραγωγής) τα οποία είτε προβλήθηκαν ήδη είτε πρόκειται να προβληθούν μέχρι το Πάσχα.

Σε όλα αυτά που έγιναν υπήρξε άψογη συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πάρου, τους συλλόγους Ενοικιαζομένων δωματίων και καταλυμάτων, τον σύλλογο Καφεζυθεστιατόρων, τους τουριστικούς πράκτορες, τους επαγγελματίες του νησιού και τους εθελοντές πολίτες του νησιού μας καθώς και με άλλους φορείς του νησιού μας.

Στόχος μας πάντα είναι κάθε ευρώ που δαπανάται για προβολή να μεγιστοποιεί την αξία του προγράμματος μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos