Ο Δήμος Πάρου συμμετέχει στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

22 Μαρτίου 2013 19:10

Στις 23 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος Πάρου συμμετέχει στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», που διοργανώνει το WWF Ελλάς.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, ο Δήμος θα συσκοτίσει τα παρακάτω κτήρια από τις 20.30 έως τις 21:30 το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013:

1. Δημαρχείο και κτίρια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

2. Λοιπά Δημοτικά κτίρια

Φέτος όμως, η εκστρατεία προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Υιοθετεί το διεθνές σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν πολλαπλασιαστικά το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα. Με αυτόν τον συμβολικό μηχανισμό, εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο προχώρησαν σε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής τους, αλλά και το οικολογικό τους αποτύπωμα στον πλανήτη μας.

Με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος Πάρου θα δώσει φέτος το παρόν με την πρόκληση:

ΘΑ κατασκευάσουμε δημοτικές θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, και θα εγκαταστήσουμε σύστημα Δημοτικών ποδηλάτων,

ΑΝ οι δημότες μας χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις τους

Με τον τρόπο αυτόν ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των δημοτών για μια καλύτερη ζωή, αλλά και συνάμα προσδοκούμε να αφήσουμε ουσιαστική κληρονομιά στον τόπο μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos