25η Μαρτίου:Ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

23 Μαρτίου 2013 15:37

Η επανάσταση του 1821 δεν ήταν θρησκευτικός πόλεμος, ξεσηκωμός των Χριστιανών κατά των Μωαμεθανών.

Η επανάσταση του 1821 ήταν σύγκρουση με τον Οθωμανικό Δεσποτισμό και συνδεόταν με την απελευθέρωση. Όλοι οι Έλληνες δεν ήταν υπέρ της επανάστασης.

Το 1821 κάποιοι έβλεπαν στον Οθωμανό κατακτητή, το φίλο, το στήριγμα της δικής τους εξουσίας.

Το 1821 κάποιοι καλούσαν το λαό σε ομοψυχία για να αντέχει στον τουρκικό ζυγό.

Οι επαναστάτες του 21 δεν χωρίζανε το λαό σε Έλληνα και ξένο. Ο Ρήγας Φεραίος καλούσε Χριστιανούς και Τούρκους σε κοινό αγώνα για το γκρέμισμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στη δημιουργία μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας.

Οι επαναστάτες του 21 λέγανε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δε διαπραγματεύονταν με τους εχθρούς τους.

Σήμερα, προσκυνημένοι είναι αυτοί που στηρίζουν την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. την κοινωνία του κέρδους και της αγοράς.

Σήμερα κάποιοι καλούν σε εθνική ομοψυχία για να βγούμε από την κρίση και εννοούν να θυσιάσουμε τη ζωή μας και τα όνειρά μας, να εξαθλιωθούμε εντελώς, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και του συστήματός τους!

Κάποιοι άλλοι, μιλάνε για «κατοχή» από ξένα κράτη, για να κρύψουν τους Έλληνες επιχειρηματίες που πλουτίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων και που όλα τα μέτρα που παίρνονται εξυπηρετούν αυτούς και μόνον αυτούς.

Την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί! Σήμερα είναι η δική μας σειρά. Ο αγώνας για τις ανάγκες μας θα είναι σκληρός αλλά δίκαιος. Έτσι ήταν πάντα!

Οι κοινωνίες χωρίζονται σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Στο λαό και τους από πάνω. Η αντίθεσή τους δε λύνεται με διάλογο αλλά με πάλη και αγώνα.

Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας. Να διαβάσουμε και να μάθουμε την αληθινή Ιστορία του λαού και του τόπου μας, γιατί κάποιοι δε θέλουν να ξέρουμε τι είναι η επανάσταση για να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα και τη ζωή μας.

Αντάρτης – κλέφτης – παλικάρι,

Πάντα είναι ο ίδιος ο λαός!

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos