×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Επιστολή για το καθεστώς λειτουργίας του εμπορικού λιμανιού

08 Μαϊος 2013 15:14

Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πάρου - Αντιπάρου «ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ» με σημερινή επιστολή του προς τον Δήμο Πάρου, την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα Μ.Μ.Ε., ζητάει να

ενημερωθεί εγγράφως για τις εγκρίσεις που έχει το λιμάνι της Παροικίας Πάρου και από ποιές αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να λειτουργεί ως εμπορικό λιμάνι.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Πάρος 08/05/2013

Αρ. Πρωτ.: 105

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ

ΚΟΙΝ.: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥ

Μ.Μ.Ε.

Καταρχήν σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιείται οποιοδήποτε έγγραφο σας κοινοποιείται σχετικά με την απόφαση 164/2007 (7.5.2007) η οποία καθορίζει ότι από το έτος 2008 και έπειτα για κάθε έτος ισχύει η απαγόρευση για την είσοδο και κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Παροικία που μεταφέρουν αδρανή υλικά για εξαγωγή από την Πάρο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι σήμερα 8 Μαΐου 2013 καταθέσαμε έγγραφο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου με το οποίο ζητάμενα μας γνωστοποιηθούν οι εγκρίσεις που έχει το λιμάνι της Παροικίας Πάρου και από ποιές αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να λειτουργεί ως εμπορικό λιμάνι.

Ο σύλλογος μας θεωρεί ότι η συνύπαρξη επιβατικών πλοίων μαζί με τα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν αδρανή υλικά, τσιμέντα, καύσιμα, τούβλα κ.λπ. μέσα στον κόλπο της Παροικίας και δίπλα στις ομορφότερες παραλίες της πρωτεύουσας του νησιού μας μόνο τουριστικό προορισμό δεν θυμίζει.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι παραπάνω δραστηριότητες στο Βίντσι της Παροικίας προκαλούν αρνητικές συνέπειες σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε και βιώνουμε όλοι μας.

Για τον παραπάνω λόγο ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή ενός νέου εμπορικού προβλήτα – λιμανιού το οποίο θα καλύπτει τις εμπορικές δραστηριότητες του νησιού.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Κώστας Ν. Μπιζάς».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos