×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου στην Κέα

16 Σεπτεμβρίου 2013 13:05

Στην Κέα βρέθηκε την Πέμπτη και Παρασκευή 12 & 13 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από το βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και την Άννα Μαυρουδή, στο πλαίσιο

των ενημερωτικών συναντήσεων με συλλόγους, παραγωγικούς φορείς και τοπικές αρχές των νησιών με στόχο την ανάδειξη και την αγωνιστική διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων.

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου και ενημερώθηκε σχετικά με ζητήματα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κέας-Κύθνου, όπως έργα οδοποιίας και ύδρευσης, καθώς και για την πορεία δύο σημαντικών συγχρηματοδοτούμενων έργων που αφορούν σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους, αυτούς της Καρθαίας και της Αγίας Μαρίνας, η οποία παρουσιάζει τραγικές καθυστερήσεις.

Είχε, επίσης, διαδοχικές συναντήσεις με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου καταλυμάτων Κέας «Ο Ξενομήδης» και του Συλλόγου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών «Η Πρόοδος», όπου συζητήθηκαν εκτενώς αναπτυξιακά θέματα και σοβαρά ζητήματα όπως το ακτοπλοϊκό, η παντελής έλλειψη προγραμματισμού των δρομολογίων που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στον εισερχόμενο τουρισμό, η προβληματική εσωτερική συγκοινωνία στο νησί με την απουσία τακτής λεωφορειακής γραμμής, οι συνεχώς συρρικνούμενες και καταργούμενες δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιαίτερες διαστάσεις έχει λάβει και το φαινόμενο της παράνομης ενοικίασης εξοχικών κατοικιών, το οποίο και αποτελεί πληγή τόσο για τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και για τα δημόσια έσοδα λόγω της μεγάλης φοροδιαφυγής που συνεπάγεται. Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κέας και του Αθλητικού Σωματείου «Αρισταίος», καθώς και με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών «Η Μελίτη».

Οι μνημονιακές πολιτικές και η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έχουν διαλύσει τις κοινωνίες των μικρών νησιών και καθιστούν τη ζωή των νησιωτών όχι μόνο δυσβάσταχτη οικονομικά αλλά και "επικίνδυνη": ενδεικτικά, το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. που εξυπηρετούσε και την Κύθνο και η δραματική υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου, όπου υπηρετεί ένα μόνος ιατρός και κανένας παιδίατρος, αντικείμενο της οποίας ήταν και η σχετική αναφορά που κατατέθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πριν από ένα μήνα. Η ανεργία που μαστίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νησιού, λόγω της κατάρρευσης της οικοδομής και του στρεβλού αναπτυξιακού μοντέλου, αλλά και τα υψηλά επίπεδα αδήλωτης εργασίας αποτελούν ζητήματα που πρέπει επίσης άμεσα να αντιμετωπισθούν.

Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι πολιτικές «διαχείρισης της κρίσης» και συμμόρφωσης στις μνημονιακές υποχρεώσεις δεν μπορούν να γίνουν άλλο ανεκτές: στερούν από τους κατοίκους των νησιών μας πρόσβαση στα στοιχειώδη αγαθά, μετακυλύουν δυσανάλογα το βάρος στους πιο αδύναμους και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με σαφές πρόγραμμα και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, καλεί όλους να πολίτες να ανατρέψουν με τη δική τους ενεργό συμμετοχή αυτές τις πολιτικές ώστε να ξεκινήσει η παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης.

16/92013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos