Ψήφισμα Δημ. Συμβ. Πάρου για το Αεροδρόμιο

20 Νοεμβρίου 2013 14:24

Μέσω ψηφίσματος, που εστάλη στα ΜΜΕ προς δημοσίευση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου παίρνει θέση σχετικά με την επερώτηση της Βουλευτού

Μακρή Ραχήλ των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για το Αεροδρόμιο Πάρου. Αναλυτικά ο ψήφισμα έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάρος 20-11-2013
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: 16318
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Θέση Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου σχετικά με την επερώτηση της Βουλευτού Μακρή Ραχήλ για το Αεροδρόμιο Πάρου.

Σας στέλνουμε, για δημοσίευση, το παρακάτω ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που περιλαμβάνεται στην 348/5-11-13 απόφασή του.

«Με αφορμή την υποβληθείσα ερώτηση της βουλευτού κ. Ραχήλ Μακρή του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με θέμα «κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού Λαού για το αεροδρόμιο Πάρου», το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου δηλώνει ότι:

H άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου αποτελεί σαφώς αναφαίρετο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε βουλευτή, και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το σύνολο του Παριανού Λαού, ο απαιτεί εδώ και χρόνια να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές αεροδρόμιο.

Επειδή δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί πολυτέλεια ένα έργο που καλύπτει βασικές υποδομές του νησιού, βελτιώνει την οικονομία, την ανάπτυξη, τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας, αλλά αντίθετα αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στην Πάρο και τους Παριανούς, που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού και της Εθνικής Οικονομίας.

Ένα έργο υποδομής που ξεκίνησε από το 1995, και αποτέλεσε και αποτελεί πάνδημο αίτημα της κοινωνίας της Πάρου, που υποστηρίχθηκε διαχρονικά από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, την Αυτοδιοίκηση, όλους τους τοπικούς φορείς και την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, είναι ανεπίτρεπτο, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, να μπαίνει στην διελκυστίνδα της θεωρίας κόστους – οφέλους, σε μια περίοδο που έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες υλοποίησης του.

Για όσους πιθανά δεν γνωρίζουν, η λύση της μη επέκτασης του υπάρχοντος αεροδρομίου έχει εξετασθεί και απορριφθεί από το 1996, από τεχνικούς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΥΠΑ και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Από τις ίδιες υπηρεσίες το 2000 προτάθηκε η χωροθέτηση του έργου στην νέα θέση και εκδόθηκε από αυτές η σχετική απόφαση Χωροθέτησης του έργου, που ισχύει ως σήμερα.

Θεωρούμε αυτονόητο όλοι οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συμπορεύεται μαζί μας και μαζί με όλο τον Παριανό Λαό, στην μάχη που δίνουμε για την εξεύρεση των αναγκαίων πιστώσεων για την υλοποίηση των κτιριακών υποδομών του Νέου Αεροδρομίου και γενικά για την έγκαιρη υλοποίηση του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου αποδοκιμάζει ομόφωνα κάθε πρακτική και λογική που θεωρεί την κατασκευή αυτού του σημαντικού και αναγκαίου έργου ως κατασπατάληση πόρων και πολυτέλεια, καθώς και να αγνοεί κατάφορα την βούληση του Παριανού λαού.

Η υλοποίηση του Νέου Αεροδρομίου Πάρου δεν μπορεί να τίθεται στην

διελκυστίνδα της λογικής κόστους – οφέλους, αφού η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προωθεί για τα νησιά μας στο πλαίσιο της κατοχυρωμένης εκ του συντάγματος αρχής της νησιωτικότητας, έργα που εξασφαλίζουν πρωτίστως συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης και επικοινωνίας του νησιού μας και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξή τους».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου

Κοντός Λουϊζος – Παντελεήμων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos