×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πανεπιστήμια: Η αλήθεια με τα στοιχεία

21 Νοεμβρίου 2013 19:52

Η γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, εξυπηρετεί 3.051 άτομα. Αν εφαρμοστεί η πολιτική της συγκυβέρνησης τότε ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που θα απομείνουν στο τμήμα για να υποστηρίζει τη λειτουργία του είναι...μηδέν. Κανένας!

Η γραμματεία του Τμήματος Χημείας, στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, εξυπηρετεί 2.301 άτομα. Αν εφαρμοστεί η πολιτική της συγκυβέρνησης τότε ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που θα απομείνουν στο τμήμα για να υποστηρίζει τη λειτουργία του είναι...μηδέν. Κανένας!

Η γραμματεία της Γαλλικής Φιλολογίας, εξυπηρετεί 3.449 άτομα.  Αν εφαρμοστεί η πολιτική της συγκυβέρνησης τότε ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που θα απομείνουν στο τμήμα για να υποστηρίζει τη λειτουργία του είναι... ένας!

Η γραμματεία του Τμήματος Φυσικής, εξυπηρετεί 2.544 άτομα. Από τα 6 άτομα που διέθετε η γραμματεία, με την πολιτική της συγκυβέρνησης  μένει... μηδέν. Κανένας!

Η γραμματεία του Τμήματος Φαρμακευτικής εξυπηρετεί κατά μέσο όρο κατ' έτος 184 άτομα. Από τα 4 άτομα που διέθετε η γραμματεία, με την πολιτική της συγκυβέρνησης μένει... ένας!

Η γραμματεία της Ιατρικής, εξυπηρετεί 15.160 άτομα. Η γραμματεία διέθετε 20 άτομα από τα οποία 6 τίθενται σε αργία (γιατί αρνήθηκαν να συναινέσουν στην διαδικασία της απογραφής - προγραφή τους), 1 αποχωρεί λόγω κατάργησης του κλάδου του, 9 απολύονται με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και μένουν... 4 για να εξυπηρετούν 15.000 ανθρώπους - χωρίς εδώ να υπολογίζονται οι κλινικές στις οποίες εξυπηρετούνται ασθενείς, τους οποίους η αδυναμία λειτουργίας της γραμματείας επίσης επηρεάζει άμεσα.

Η γραμματεία της Νομικής έχει 17 άτομα προσωπικό, από τα οποία:  4 τίθενται σε αργία επειδή αρνήθηκαν την «απογραφή – προγραφή» τους, 1 απολύεται λόγω κατάργησης του κλάδου του, 5 απολύονται μέσω διαθεσιμότητας, άλλοι 5 έχουν «εξαφανιστεί» χωρίς καμία αιτιολόγηση από τις λίστες του υπουργείου και απομένουν 2 υπάλληλοι για να εξυπηρετούν: 17.848 άτομα!

Δεν θα σας κουράσουμε με άλλα στοιχεία. Ο κατάλογος είναι αρκετός για να καταλάβει ο καθένας μας ότι σε λίγο και η έκδοση ενός πιστοποιητικού σπουδών θα αποτελεί έργο τιτάνιο! Ακόμα και η καταχώρηση βαθμολογιών των παιδιών μας θα είναι ακατόρθωτη! Ακόμα και η συνέχιση της φοίτησης των σπουδαστών δεν θα είναι εφικτή!

Γι' αυτό μην ακούτε τα παπαγαλάκια του συστήματος που εδώ και κάποιες μέρες έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν την πάγια ταχτική τους: Την πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Που στρέφει το ένα στρώμα της κοινωνίας ενάντια στο άλλο.

Οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια για να σταθούν όρθιοι απέναντι σ' αυτή τη βαρβαρότητα ένα πράγμα ζητούν. Την αλληλεγγύη μας.

Σημ: ( Όταν αναφέρουμε ότι το τμήμα εξυπηρετεί τόσα άτομα, το νούμερο συμπεριλαμβάνει: προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες).

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos