Δήμαρχος Μ.Κωβαίος προς εργαζομένους ΔΕΥΑΠ: «Είμαι δίπλα σας, σας στηρίζω αλλά προέχει η Πάρος» (Βίντεο)

02 Οκτωβρίου 2014 19:00

Με έναν άκρως διαλεκτικό τρόπο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στο χώρο της ΔΕΥΑ Πάρου η συνάντηση του Δημάρχου Πάρου κ. Κωβαίου με εργαζομένους, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, του Διευθυντή, καθώς και του Πρόεδρου των εργαζόμενων.

Ο Δήμαρχος Πάρου έκανε μια μικρή εισαγωγή που αφορούσε στα θέματα καλύτερης οργάνωσης και λειτουργίας του Ο.Τ.Α αλλά και το πόσο σημαντικό είναι αυτό να στηριχτεί συνειδητά από όλους τους εργαζομένους του Δήμου. Στη συνέχεια προχώρησε σε παρουσίαση στοιχείων αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πάρου από την έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κωβαίος ο Δήμος έχει ανάγκη από 24 υπαλλήλους που θα στελεχώσουν θέσεις και τμήματα στα οποία πάσχει σημαντικά ο Δήμος Πάρου. Ο κ. Κωβαίος αναφέρθηκε στον 4257/14 που δίνει την δυνατότητα στον Δήμαρχο να μετακινήσει υπαλλήλους από δήμο σε νομικά πρόσωπα ή ιδρύματα του ιδίου δήμου, ή σε σύνδεσμο στον οποίο συμμετέχει ο δήμος, και αντίστροφα.

Πιο συγκεκριμένα ο 4257/14 αναγράφει στο άρθρο 15 τα εξής:

«1. Επιτρέπεται η μετακίνηση υπαλλήλων από δήμο σε νομικά πρόσωπα ή ιδρύματα του ιδίου δήμου, ή σε σύνδεσμο στον οποίο συμμετέχει ο δήμος, και αντίστροφα, καθώς και μεταξύ των φορέων αυτών και η διάθεσή τους για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη, που μπορεί να παραταθεί για δύο (2) ακόμα έτη εφόσον υφίσταται η υπηρεσιακή ανάγκη. Εξαιρείται το προσωπικό του κλάδου διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών των ΚΕΠ το οποίο μπορεί να μετακινείται με την ίδια διαδικασία σε αντίστοιχη υπηρεσία (ΚΕΠ) εντός του ιδίου δήμου και διέπεται από τις διατάξεις της παρ. 19 του άρθρου 12 του ν. 4071/2012.

2. Η μετακίνηση διενεργείται με απόφαση του οικείου Δημάρχου, μετά από αίτημα του φορέα υποδοχής.

Ειδικά η μετακίνηση υπαλλήλου από ή προς σύνδεσμο Ο.Τ.Α., διενεργείται με κοινή απόφαση του οικείου Δημάρχου και του προέδρου του Συνδέσμου.

3. Με την απόφαση μετακίνησης καθορίζεται ο φορέας καταβολής των αποδοχών του προσωπικού που

μετακινείται.

4. To προσωπικό μετακινείται με την σχέση που υπηρετεί και εξακολουθεί να διέπεται από το υπηρεσιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν πριν τη μετακίνησή του.

5. Η απόφαση μετακίνησης υπόκειται στον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας των άρθρων 225 και 238 του ν. 3852/2010.

6. Μετακινήσεις που έχουν ήδη συντελεστεί, σύμφωνα με τα ανωτέρω, θεωρούνται νόμιμες και εντάσσονται στις ανωτέρω ρυθμίσεις.»

Η αναφορά του Δημάρχου εστιάστηκε στην μετακίνηση (4) τεσσάρων υπαλλήλων της ΔΕΑΥΠ προς το Δήμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δηλώνοντας συγκεκριμένα «δεν έχουμε χρόνο, πρέπει άμεσα να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, για εσάς, για όλους μας»

Οι εργαζόμενοι αφού εξέφρασαν τις όποιες ενστάσεις τους και τα ενδεχόμενα προβλήματα που κατά την άποψή τους μπορεί να προκληθούν, δεν ήταν αρνητικά διακείμενοι ως προς την τελική έκβαση της συγκεκριμένης μετακίνησης στο Δήμο Πάρου. Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση μπορείτε να παρακολουθήσετε μόνο στο psts.gr και στα βίντεο που κατέγραψε η κάμερα από την επίσκεψη του Δημάρχου στην ΔΕΥΑΠ.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση και ενώ ο Δήμαρχος αποχωρούσε δήλωσε: «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εγώ ήρθα για να στηρίξω τη λειτουργία του Δήμου... είναι και προεκλογική μου δέσμευση και τωρινή μου... στηρίζω εσάς τους εργαζομένους σε κάθε περίπτωση».

Πατήστε εδώ για το βίντεο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos