Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Η Πάρος δεν είναι «αποικιοκρατούμενη Αφρική» για να έρχονται κλιμάκια γιατρών...

02 Οκτωβρίου 2014 20:02

Είναι γνωστό ότι η συγκυβέρνηση που ευαισθητοποιείται από την ενδεχόμενη «χασούρα» των τραπεζιτών και τη μείωση των κερδών του συγκεντρωμένου πλούτου, είναι αναίσθητη μπροστά στον κίνδυνο να χάνονται ζωές από την πολιτική της στο χώρο της δημόσιας υγείας.

• Είναι γνωστό ότι η Πάρος, όπως και ολόκληρη η χώρα, βιώνει εδώ και χρόνια την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και οι κάτοικοι του νησιού μας στερούνται τις αυτονόητες παροχές που για αυτές έχουν χρυσοπληρώσει και χρυσοπληρώνουν.

• Είναι γνωστό ότι οι παριανές και οι παριανοί μαζί με τους φορείς τους αγωνίστηκαν εδώ και τέσσερα χρόνια κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ώστε ανάμεσα στα άλλα να έχουν τα παιδιά τους το στοιχειώδες, παιδίατρο στην δημόσια υγεία.

Αυτά δεν μπορεί να τα αγνοεί ούτε να τα καπηλεύεται κανείς.

Είναι δικαίωμα του κυρίου Δημάρχου να ακολουθεί την επικοινωνιακή πολιτική που πιστεύει ότι λειτουργεί προς όφελος του. Δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως αυτό να το κάνει σε βάρος του παριανού λαού «επενδύοντας» πάνω στα καυτά προβλήματα που τον απασχολούν. Εξηγούμαστε:

Η Πάρος δεν είναι «αποικιοκρατούμενη Αφρική» για να έρχονται κλιμάκια γιατρών μαζικής επίσκεψης του πληθυσμού και μάλιστα με «αντάλλαγμα» τελικά την απομάκρυνση από το Κέντρο Υγείας ΤΡΙΩΝ γιατρών για τις ανάγκες άλλων νησιών και την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος να επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας και να δηλώνει ότι: «θα δώσουμε σκληρούς αγώνες μαζί με τους συμπολίτες μας, ώστε να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Δημόσιας Υγείας του νησιού μας». Βέβαια για τους γιατρούς που αποσπάστηκαν κουβέντα.

Τέλος η 2η ΔΥΠΕ είναι προϊσταμένη αρχή του Κέντρου Υγείας και σε κάθε περίπτωση οι «ιθαγενείς» που θα επισκεφθούν τα κλιμάκια των γιατρών με τα παιδιά τους για να εξεταστούν ή εμβολιαστούν, θα έπρεπε να έρχονται σε επαφή με φορείς της δημόσιας υγείας για τον προγραμματισμό αυτό και όχι με κυρίους και ΚΥΡΙΕΣ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δεν έχει συντάκτη αλλά δόθηκε στην δημοσιότητα από το γραφείο Δημάρχου. Γιατί πέρα από τις σκοπιμότητες, υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα στην υγεία.

Καλούμε τους γονείς, την Ένωση, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, κάθε παριανή οικογένεια:

 Να απαιτήσουν η όλη διαδικασία εξέτασης των παιδιών (ραντεβού- έλεγχος- εμβολιασμός) να γίνει από προσωπικό φορέα δημόσιας υγείας

 Να απαιτήσουν να μην γίνουν οι αποσπάσεις των τριών γιατρών.

 Να διεκδικήσουν όπως στο πρόσφατο παρελθόν έτσι και τώρα το δικαίωμα στην δημόσια υγεία.

Πάρος 2-10-14

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos