Συνάντηση με Δ.Ε Βελεντζείου Ιδρύματος

03 Νοεμβρίου 2014 11:50

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποίησα συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, μετά από πρόσκληση της Διοικούσας Επιτροπής του Βελεντζείου Ιδρύματος.

Η κα Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Βελεντζείου Ιδρύματος αφού μου έκαναν ενημέρωση για τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε κάθε επίπεδο για να μπορέσει το υγειονομικό αεροσκάφος να ξαναπετάξει, μου ανέφεραν :

1ον) ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο ( Ν. 4182/2013 ) εξασφαλίζει την χρηματοδότηση της λειτουργίας του υγειονομικού αεροσκάφους και

2ον) ότι η υπογραφή μνημονίου με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ ), εντάσσει το υγειονομικό αεροσκάφος στο μηχανισμό των κρατικών αεροδιακομιδών.

Προσωπικά επειδή θεωρώ την υγεία ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα πρέπει ν' απασχολούν ένα κράτος πρόνοιας και αλληλεγγύης και επειδή τα τελευταία χρόνια οι διαχειριστές αυτού του ευαίσθητου τομέα ( επικαλούμενοι τα μνημόνια και την τρόικα ) έχουν κλειστά τα αυτιά τους στα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, δήλωσα στα μέλη του Βελεντζείου Ιδρύματος ότι ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου θα σταθώ αρωγός και συμπαραστάτης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ώστε το αεροσκάφος του

Βελεντζείου Ιδρύματος να ξαναπετάξει και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους κατοίκους των νησιών μας.

Σε αυτό το σημείο οφείλω επίσης να αναφέρω σε όλους τους συμπολίτες μας ότι η επαναλειτουργία του παραπάνω αεροσκάφους δεν πρέπει να μειώσει στο ελάχιστο την διεκδίκηση μας απέναντι στην Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για την πλήρη στελέχωση του ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού του Κ.Υ. Πάρου.

Ο Έπαρχος Πάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ BEΛΕΝΤΖΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΠΑΡΟΥ

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η Διοικούσα Επιτροπή και οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Βελεντζείου Ιδρύματος, στα πλαίσια των επαφών τους με την πολιτική ηγεσία της Πάρου, συναντήθηκαν με τον Έπαρχο Πάρου κ.Κωνσταντίνο Μπιζά.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση και του Έπαρχου Πάρου σχετικά με το ασθενοφόρο αεροσκάφος ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, για τους λόγους που είχε ανασταλεί η λειτουργία του, για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Βελέντζειο Ίδρυμα, για το νέο νομοθετικό πλαίσιο των Ιδρυμάτων και τέλος για τις αποφάσεις που ήδη έχει λάβει η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος για την επαναλειτουργία, την περαιτέρω αξιοποίηση και πτητική εκμετάλλευση του ασθενοφόρου αεροσκάφους, εντός των πλαισίων του ισχύοντος Νόμου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos