Σύσκεψη για τις σταυλικές εγκαταστάσεις στα νησιά Πάρο & Αντίπαρο

13 Μαρτίου 2015 15:39

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Επάρχου κ. Κων/νου Μπιζά, στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου συζήτηση σχετικά με τις σταυλικές εγκαταστάσεις στα νησιά Πάρο και Αντίπαρο.

Παρευρέθησαν και διατύπωσαν τις θέσεις τους η κ. Διονυσία Καλαντζή , ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Σταυλισμού της Π.Ε. Πάρου και Προϊσταμένη του Τμ. Αγροτ. Οικονομίας Νάξου, η κ. Α. Κρητικού , Αν. Προϊσταμένη του Γραφείου Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας της Π.Ε. Πάρου, ο κ. Γ. Παγανέλης, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων, ο κ. Π. Ακάλεστος, υπάλληλος του Τμ. Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Πάρου, ο κ. Ν. Τσιγώνιας, Προϊστάμενος του Τμ. Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πάρου και από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου ο Διευθυντής, κ. Α. Γκόκας και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Β. Τριβυζάς , κ. Ο. Βιτζηλαίος , κ. Σ. Κορτιάνος .

 

Επίσης παρευρέθησαν ο κ. Μ. Κορτιάνος Μάρκος και ο κ. Ε. Σκαραμαγκάς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Ο καθορισμός του αριθμού των οικόσιτων ζώων ανά οικογένεια.
Έγινε εισήγηση από την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Σταυλισμού της Π.Ε. Πάρου, κ. Καλαντζή Διονυσία, για τον αριθμό, τα είδη και τις περιοχές που επιτρέπεται η διατήρηση οικοσίτων ζώων. Μετά από ανταλλαγή απόψεων, έγινε δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής, η οποία θα προωθηθεί στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για υπογραφή.

Αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Σταυλισμού της Π.Ε. Πάρου, κ. Διονυσία Καλαντζή για τη διαδικασία χορήγησης άδειας σύμφωνα με το Ν. 4056/2012 και την απόφαση 2360/132394/2014 στις κτηνοτροφικές μονάδες. Για τη διαδικασία χορήγησης άδειας στις κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν ήδη στην Π.Ε. Πάρου, οι οποίες στην πλειοψηφία τους στερούνται άδειας, θα βγει σύντομα ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες που πρέπει να περιλαμβάνει η αίτηση των ενδιαφερομένων προς την αρμόδια αδειοδοτούσα Αρχή. Επίσης αναφέρθηκε η διαδικασία επιβολής κυρώσεων και η διακοπή λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που στερούνται άδειας ή δεν πληρούν τους όρους λειτουργίας που προβλέπονται.

Διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.
Έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Σταβλισμού της Π.Ε. Πάρου, κ. Διονυσία Καλαντζή για το ποια ζώα θεωρούνται ανεπιτήρητα. Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.4056/2012 η αρμοδιότητα για την διαχείριση των ανεπιτήρητων ζώων ανήκει στους Δήμους Πάρου και Αντιπάρου, στους οποίους θα αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό έγγραφο. Στη συζήτηση του θέματος αυτού παραβρέθηκε και ο κ. Γεώργιος Σέργης, Προϊστάμενος του Δασονομείου Νάξου και ο κ. Ιωάννης Σαρρής, Δασοφύλακας Πάρου, οι οποίοι δήλωσαν ότι η Υπηρεσία τους εμπλέκεται στην εφαρμογή του ανωτέρου άρθρου.

Ο Έπαρχος Πάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos