Απαράδεκτη η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας

29 Σεπτεμβρίου 2015 16:32

Στα νησιά μας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες Συγκοινωνιών, Μεταφορών, Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού. Η αναπλήρωση αυτών των υπηρεσιών με ίδιους πόρους είναι πρακτικώς αδύνατη.

Επίσης, ο διαχωρισμός των νησιών σε «πλούσια» και «φτωχά» με μοναδικό κριτήριο την τουριστική κίνηση είναι εντελώς παράλογος και ανεπίτρεπτος, διότι ο τουρισμός είναι εποχικός και αφορά ένα μέρος του κοινωνικού συνόλου, ενώ παράλληλα άλλοι παραγωγικοί τομείς, όπως ο πρωτογενής τομέας, πλήττονται ανεπανόρθωτα λόγω της απόστασης και της απουσίας δημοσίων υπηρεσιών.

 

Το νέο αυτό μέτρο θα επιβαρύνει υπερβολικά το κόστος ζωής και θα ζημιώσει σοβαρά την τουριστική ανάπτυξη. Στην ουσία δίνουμε μια σκληρή μάχη για να υπερασπιστούμε την νησιωτικότητα και το «δικαίωμα» να ζούμε στον τόπο μας, στο νησί μας, αφού η εξοντωτική φορολόγηση θα καταστήσει τη διαβίωση στα νησιά δυσβάσταχτη οδηγώντας τελικά στην ερήμωσή τους.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εφόσον υπάρχει σαφής διάκριση σε σχέση με άλλα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία απολαμβάνουν ειδικά προνόμια για ευνόητους λόγους.

Αυτό που η Κυβέρνηση αποκαλεί πολιτική αναγκαιότητα εμείς το αποκαλούμε κατάφορη αδικία και οικονομική εξόντωση και θα υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων ότι δικαιωματικά μας ανήκει!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos