Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στις Εκθέσεις Τουρισμού «BIT Milano 2016» και «Grekland Panorama 2016»

24 Φεβρουαρίου 2016 10:27

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζει δυναμικά την συμμετοχή του στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού για την νέα χρονιά, με την ταυτόχρονη παρουσία του σε δύο Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού: «BIT Milano 2016» και «Grekland Panorama 2016».

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «BIT Milano 2016» διεξήχθη από 11 έως 13 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο Δήμος Πάρου συμμετείχε όπως κάθε χρόνο. στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1980 και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη, αποτελώντας τόπο συνάντησης διεθνών παραγόντων του Τουρισμού, αφού κάθε χρόνο συμμετέχουν πολλές χώρες και εκθέτες. Αξίζει α σημειωθεί ότι πέρυσι στην έκθεση συμμετείχαν 100 χώρες, 2000 εταιρίες και 1500 hosted buyers και δημιουργήθηκαν 40.000 νέες επαγγελματικές συνεργασίες(business matching), ενώ οι επισκέπτες έφτασαν περίπου τα 61.781 άτομα.

Το stand της Πάρου δέχθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα όχι μόνο από δημοσιογράφους, bloggers και επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και από το κοινό, το οποίο την τελευταία μέρα κατέκλισε τον χώρο της έκθεσης. Η Πάρος είναι ήδη ευρέως γνωστός τουριστικός προορισμός στον ιταλικό πληθυσμό, ο οποίος συνεχίζει να μας δείχνει έμπρακτα με την προτίμηση του. Η Ιταλία είναι μια παραδοσιακά δυναμική αγορά, στην οποία ο Δήμος Πάρου ενδιαφέρεται να έχει θετική παρουσία.

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, ο Δήμος Πάρου συμμετείχε και στην αποκλειστική Έκθεση Τουρισμού «Grekland Panorama 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στον εκθεσιακό χώρο «Ericsson Globe Arena» από 12 έως 14 Φεβρουαρίου στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η συγκεκριμένη έκθεση Τουρισμού αφορά αποκλειστικά και μόνο ελληνικούς προορισμούς, όπου φέτος οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 10.000.

Η Σκανδιναβική αγορά είναι η τρίτη τουριστική δύναμη στην Ευρώπη, με επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου, που κάνουν αρκετές εβδομάδες διακοπές και ενδιαφέρονται για τον θεματικό τουρισμό, με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό και τις δραστηριότητες, κάτι για το οποίο η Πάρος ενδείκνυται.

Κύριο μέλημα του Δήμου Πάρου είναι η στοχευμένη τουριστική προβολή του νησιού και η συνέχιση της στήριξης κάθε προσπάθειας και δράσης ανάδειξης του ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν: στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «BIT Milano 2016» η κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη και στην Έκθεση Τουρισμού «Grekland Panorama 2016» ο κ. Κώστας Βακιρτζής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos