Παριανό Καρναβάλι! Το ευχαριστήθηκαν όλοι...

01 Μαρτίου 2016 16:43

Η πιο πετυχημένη, ευφάνταστη και γιορτινή καρναβαλική παρέλαση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πάρου, η Δημοτική Κοινότητα Πάρου και η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., πραγματοποιήθηκε στην Παροικία το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016.

Από νωρίς το απόγευμα πλήθος καρναβαλιστών κάθε ηλικίας άλλοι ντυμένοι στο πνεύμα της επικαιρότητας και άλλοι με αναφορά σε χρόνους και ιστορίες περασμένες ναι ξεχασμένες όμως όχι, συγκεντρώθηκαν στην αφετηρία μπροστά από το αγροκήπιο από όπου δόθηκε η εκκίνηση της καρναβαλικής μας παρέλασης.

Μπροστά ο Αθλητικός Ποδηλατικός όμιλος Πάρου με το πρωτότυπο ποδηλατικό του άρμα και τις ευρηματικές μασκαριές του τράβηξε τα βλέμματα όλων, πίσω ακολουθούσε το ασθενοφόρο του μέλλοντος, έμπνευση του Παιδικού Σταθμού Αρχιλόχου «Τα Δελφινάκια» που προσέγγισε με χιούμορ τα προβλήματα της υγείας, ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου με το πειρατικό του καράβι έτοιμο να κουρσέψει νίκες και μετάλλια, το 1ο Δημοτικό σχολείο εντυπωσίασε με τους πολύχρωμους αρλεκίνους του, το 2ο Δημοτικό σχολείο παρέλασε με ευχάριστες νότες και θέμα «μουσική & μουσικοί», ο «Υρία» Λευκών με το ολάνθιστο Καραβολικόν Όρος και τα καραβόλια του, ο βρεφονηπιακός σταθμός Παροικίας «Τα Μελισσάκια» έστειλε το μήνυμα να «τρώμε υγιεινά φρούτα και λαχανικά», η Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς μαζί με το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο έδωσαν το δικό τους οικολογικό στίγμα της ανακύκλωσης, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία του Δήμου μας να κηρύξει το 2016 «Έτος Ανακύκλωσης» στο νησί μας. ενώ το fitness factory συμμετείχε με τις μύγες και μυγοσκοτώστρες του.

Σε όλη τη διαδρομή κατά μήκος της παραλιακής οδού οι ρυθμοί της σάμπας συνόδευαν τους καρναβαλιστές και ξεσήκωναν τους θαμώνες από τα παρακείμενα café πολλοί από τους οποίους ενώνονταν και ακολουθούσαν την χαρούμενη αποκριάτικη πομπή.

Με την εμφάνιση στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους των πρώτων αρμάτων ξεκίνησε το αποκριάτικο πάρτυ υπό τους ήχους βραζιλιάνικων και latin ρυθμών που ανέβασαν το κέφι στο ζενίθ.

Το γαϊτανάκι που έστησε και επιμελήθηκε η Ευζωία Wellness Activities συγκέντρωσε πολλούς θαυμαστές που γιόρτασαν με το παραδοσιακό γυρωλόϊ του.

Ο σύλλογος γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου Παροικίας έβαλε φωτιά στα κάρβουνα και μοσχομύρισε η πλατεία από λαχταριστό σουβλάκι που οι παραβρισκόμενοι τίμησαν με ζήλο.

Παραδίπλα ο πάγκος με τη σούμα και τα παρελκόμενα πρόσφερε κεράσματα ευχές και χαμόγελα σε όλους

Το κατάστημα «Κάραμελ» είχε φροντίσει στην δική του γωνιά να γλυκάνει τους μικρούς μας φίλους με γεύσεις εξωτικές και ζαχαρένιες..

Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συμμετείχαν με τόσο κέφι και ζωντάνια στο Παριανό καρναβάλι 2016 χαρίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους μας.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας την Cava Tassos Αναστάσιος Σαρρής, τον κ. Γιώργο Ραγκούση εμπόριο ποτών-αναψυκτικών και το super market Carefour Mαρινόπουλος για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Αθανάσιος Μαρινόπουλος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos