Επίσκεψη και συνεργασία της ομάδας μελέτης του “Master Plan του Λιμένα Πάρου” με το Δήμο Πάρου, το Λιμενικό Ταμείο και τοπικούς φορείς

01 Ιουνίου 2016 15:15

Στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2016 κλιμάκιο μηχανικών της σύμπραξης των μελετητικών γραφείων που εκπονεί “Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (Master Plan) του Λιμένα Πάρου”, αποτελούμενη από τους Γιώργο Γιαμίν και Δημήτρη Κούτσουρα, επισκέφθηκε και εργάστηκε στην Πάρο με αντικείμενα:

- τη συλλογή στοιχείων,
- την πραγματοποίηση συναντήσεων με φορείς της τοπικής κοινωνίας,
- τη φωτογραφική τεκμηρίωση των υφιστάμενων έργων, και
- τη διαπίστωση / καταγραφή των προβλημάτων κατά την προσέγγιση των πλοίων και γενικότερα τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων και των οδικών προσβάσεων σε αυτές.

Οι εκπρόσωποι των μελετητών συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις τοπικές διοικήσεις των σωμάτων ασφαλείας, επαγγελματικούς φορείς και επιχειρηματίες. Ειδικότερα:

• Στο Δήμο Πάρου με τον Λιμενολόγο Πολ. Μηχανικό κ. Νικηφόρο Κυπραίο και την Τεχνικό Σύμβουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, κα Κωνσταντίνα Αλιπράντη.
• Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σταύρο Καραχάλιο και τον υπεύθυνο επιτήρησης των χώρων εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής κ. Γιάννη Τριαντάφυλλο.
• Στο Λιμεναρχείο Πάρου με τον Λιμενάρχη, Πλωτάρχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κ. Αντώνιο Ραγκούση, και τον Υπολιμενάρχη κ. Θεόδωρο Πορτοκάλη.
• Στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου με τον Διοικητή κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο.
• Με την αρμόδια για την Πάρο Αρχαιολόγο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων κα Ιωάννα Κραουνάκη.
• Με τον εκπρόσωπο των Ναυτικών / Τουριστικών Πρακτόρων κ. Δημήτρη Πετρόπουλο.
• Με τον Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑΠΑ και του Σωματείου ΤΑΧΙ, κ. Γιάννη Πετρόπουλο.
• Με τον εκπρόσωπο της μελετητικής ομάδας του έργου “Νέες Αίθουσες Αναμονής Επιβατών και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Κεντρικού Λιμένα Παροικίας”, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, κ. Παναγιώτη Τσαντάνη.
• Με τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ Πάρου Α.Ε. κ. Γιώργο Τζανακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Νικήτα Ανουσάκη.
• Με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ενοικίασης οχημάτων EuropCar κ. Αργύρη Κωστόπουλο.

Στις συναντήσεις αυτές οι εκπρόσωποι των μελετητών ενημερώθηκαν διεξοδικά για την εμπειρία και τις θέσεις των φορέων, έγινε ανταλλαγή απόψεων, και έλαβαν κατευθύνσεις και προτεραιότητες σε θέματα κρίσιμα για την εκπόνηση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου του λιμένα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από όλες τις πλευρές στο ζήτημα της κυκλοφοριακής οργάνωσης προς / από το λιμάνι και των χώρων στάθμευσης ερευνώντας όλες τις πτυχές του κυκλοφοριακού ζητήματος της πόλης της Παροικίας, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιερόπλοια, σκάφη αναψυχής), την εξασφάλιση της εξυπηρέτησης των αλιευτικών σκαφών, καθώς και στη σχέση του λιμένα με την πόλη της Παροικιάς, η οποία δέχεται άμεσα τις σημαντικές επιπτώσεις από τις υπάρχουσες και προβλεπόμενες λιμενικές δραστηριότητες.

Η χρησιμότητα της συνεργασίας των μελετητών με τους τοπικούς φορείς αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές και προβλέπεται να συνεχιστεί τακτικά και σε επόμενα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση του “Master Plan”.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos