Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Ο κατήφορος δεν έχει τέλος

04 Ιουλίου 2016 19:11

Τα φαινόμενα της προχειρότητας και της ανευθυνότητας της δημοτικής αρχής , της απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου από μέρους του Δημάρχου και του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αποτελούν πλέον στοιχείο πάγιας πολιτικής τους.


Εξηγούμαστε:
Μοναδικό θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της 4ης Ιουλίου 2016 του δημοτικού συμβουλίου είναι ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής . Σύμφωνα με το δημοτικό κώδικα σε αυτή την ειδική δημόσια συνεδρίαση γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την διοίκηση του δήμου , την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του δήμου . Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε συνεργασία με το δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να έχει επιμεληθεί τη σωστή οργάνωση της συνεδρίασης και την εμπεριστατωμένη σύνταξη του απολογισμού των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής . Με ευθύνη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου πέντε μέρες πριν τη συνεδρίαση πρέπει να είναι στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν . Είναι απαραίτητο επίσης να τονίσουμε ότι αυτή η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανακοινώνεται 15 μέρες τουλάχιστον νωρίτερα με κάθε πρόσφορο τρόπο όπου σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι φορείς πόλης και έχουν το δικαίωμα να κάνουν παρατηρήσεις στον απολογισμό.

Μέχρι λοιπόν σήμερα, δεν υπάρχουν απολογιστικά στοιχεία, δεν υπάρχει έκθεση απολογισμού, δεν υπήρξε ενημέρωση φορέων τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα και δεν υπήρξε ποτέ πρόσκληση στους δημότες.

Ίσως με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να καλύψουν την ανυπαρξία του έργου τους. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο αυτό και δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την τακτική τους . Είναι υπόλογοι απέναντι στο παριανό λαό. Ταυτόχρονα όμως για την κατάσταση αυτή είναι συνυπεύθυνοι και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Πάρος 4/7/16

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos