Συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα τη διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Πάρου και άλλων νησιών των Κυκλάδων

15 Ιουλίου 2016 10:07

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κων/νου Κοσμάτου με εκπροσώπους των νησιών Πάρου, Άνδρου, Μυκόνου και Τήνου, του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου και Συμβολαιογράφων του Νομού. Το Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Χριστόφορος και ο Δικηγόρος του Δήμου κ. Κων/νος Φιφλής συνοδευόμενοι από την Υποθηκοφύλακα Πάρου κ. Ε. Παπαδοπούλου και τη Συμβολαιογράφο Πάρου κ. Ελ. Ιορδάνη.


Στη συνάντηση αυτή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου για διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Πάρου λαμβάνοντας υπόψη του τη νησιωτικότητα και τις ανάγκες των νησιωτών.
Ο Δήμαρχος Πάρου με την με αρ. πρωτ. 8719/01-07-2016 επιστολή του στο Γραφείο Πρωθυπουργού και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία στάλθηκε και στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση του προσχεδίου ζητούσε τη διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Πάρου και των Κυκλάδων ως έχουν εφαρμόζοντας την συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου στη συνεδρίασή του στις 13-7-2016 ομόφωνα ενέκρινε υπόμνημα με το οποίο ζητάει την τροποποίηση του νομοσχεδίου ως προς τα νησιά των Κυκλάδων, ή τουλάχιστον την εξαίρεση του Υποθηκοφυλακείου Πάρου που πρέπει να παραμείνει στην Πάρο ακόμα και ως έμμισθο, που θα μετατραπεί μεταγενέστερα σε κτηματολογικό γραφείο.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos